Lax med potatis och stuvad spenat

Mycket nyttigheter stod på middagsbordet idag. Det blev ugnsbakad lax med kokt potatis, grönsaker och stuvad spenat. Mycket gott och nyttigt för kropp och själ. Säger som vanligt, jag ÄLSKAR lax. Speciellt när man använder färsk lax i bit som blir så där alldeles perfekt tillagad – inte för rosa, inte för torr. Idag blev det superperfekt!

Stuvad spenat, 4 port

3 msk smör
600 g hackad tinad spenat
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
Salt, peppar

Smält smöret i en kastrull. Låt spenaten fräsa med någon minut. Rör ihop mjölet med lite av mjölken till en slät redning och slå över spenaten under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och koka ett par minuter. Blir stuvningen för lös, ha i mer redning. Blir stuvningen för tjock, tillsätt mer mjölk. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Linda w L2K skriver:

    Åh vad gott! Jag älskar kombinationen fisk och spenat. Brukar däremot oftast inte stuva den utan bara koka och krydda. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *