Lax med potatis och stuvad spenat
Mycket nyttigheter stod på middagsbordet idag. Det blev ugnsbakad lax med kokt potatis, grönsaker och stuvad spenat. Mycket gott och nyttigt för kropp och själ. Säger som vanligt, jag ÄLSKAR lax. Speciellt när man använder färsk lax i bit som blir så där alldeles perfekt tillagad – inte för rosa, inte för torr. Idag blev det superperfekt!
Stuvad spenat, 4 port
3 msk smör
600 g hackad tinad spenat
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
Salt, peppar
Smält smöret i en kastrull. Låt spenaten fräsa med någon minut. Rör ihop mjölet med lite av mjölken till en slät redning och slå över spenaten under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och koka ett par minuter. Blir stuvningen för lös, ha i mer redning. Blir stuvningen för tjock, tillsätt mer mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Åh vad gott! Jag älskar kombinationen fisk och spenat. Brukar däremot oftast inte stuva den utan bara koka och krydda. Mums!