Gruppträningskonvent på Planet Fitness

Hösten 2010 vann jag på bloggen ”Upp och hoppa” en plats på ett träningskonvent på gymmet Planet Fitness. Konventet var planerat att äga rum någon gång då, men det sköts fram till dagens datum 26 feb istället. Anledningen minns jag inte riktigt. Men idag var det alltså dags. Oturligt nog har jag, som jag skrivit om tidigare, just nu ett träningsuppehåll då min kropp behöver en längre vila. Som tur är fanns det några saker på konventschemat som passade även mig.

Morgonen inleddes med ett AcroYoga-pass och yoga klarar min kropp av (även om jag inte fått chansen att yoga på länge). Jag hade innan passet ingen aning om vad AcroYoga innebar. Det blev jag dock varse. Det vi deltagare ser innan passet börjar är instruktören som står i positionen bordet OVANPÅ en annan person. Jag blev lite chockad och undrade vad jag gett mig in på. Det innebar alltså akrobatisk yoga. Man skulle dels försöka lyfta sig själv och även göra lyft och akrobatik på grupper om tre personer eller två och två. Passet var riktigt roligt och väldigt utmanande. Man klarade mer än man trodde och det stärkte en som person. Kul!

Efter yogan gick jag ner till gymmets spa och satte mig i deras härliga bubbelpool. Varmt och skönt och välgörande för både kropp och själ. Efter det gick jag på en föreläsning i stresshantering/mindfullness. Lite för flummigt för min smak men ändå kul att testa något jag aldrig testat förut. Sen gick jag ner till bubbelpoolen igen och dagen avslutades därefter i bastun. Det fanns både en vanlig bastu och en våtbastu. Så trots träningsuppehåll fanns det något att hämta även för mig.

Det ingick lunch också på konventet. Vi bjöds på en varsin kycklingsallad. Salladen var under all kritik. Ganska mycket näringslös isbergssallad, ett par tomatskivor, några paprikastrimlor, en gurkskiva, några kikärtor, lite bulgur och en halv kycklingfilé. Inget bröd eller dricka ingick. Man blev inte alls mätt på den maten. För lite näring och för lite mat. Om tanken var att man med den lunchen skulle orka med en hel dag full av träning bör organisatörerna tänka om. Som tur var hade jag med eget mellanmål (äggsmörgås med hummus och grönsaker, en keso mellanmål samt färsk frukt och en gainomax) så jag blev mätt tillslut. Och jag som inte ens tränade – förutom yogan då.

Annars var konventet helt okej och jag kan tänka mig att de som inte har träningsuppehåll hade mycket roligt att hämta och inspireras av!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *