Liten, snygg och funktionell

Personligen upplever jag inte att jag har problem med smärta och värk i axlar, rygg ,armar och händer. Detta trots att jag sitter som en hösäck framför datorn, är dålig på att variera arbetsställning och mellan att stå och sitta samt har vanligt trådbundet tangentbord och trådbunden mus på kontoret. Någon ergonom har jag inte sett röken av sedan jag började mitt nya jobb för två månader sedan och varken bord, stol eller belysning är inställda efter min kropp och arbetsställning.

Förra fredagen var jag på massage här på jobbet och aj aj aj vilka ömma punkter massören hittade. Han sa att jag är på god väg att få musarm. Han gav mig många konkreta tips på hur jag ska sitta, variera min arbestställning samt träna upp axlar och rygg. Riktigt bra.

Lägligt nog har jag fått hem ett Penclic Mini Keyboard för test. Den tog jag genast med till jobbet. Föruom att Penclic Mini Keyboard ska vara snyggt och tilltalande för ögat ska tangentbordet ge en mer avslappnad och naturlig arbetsställning. Detta ska motverka problem och besvär i händer och handleder. Tangentbordet är endast 5 mm tunt vilket gör att det inte tar upp onödigt stor plats.

Utrymmesmässigt blev det en enorm skillnad på mitt skrivbord. Med Penclic tangentbord blev det luftigt och mycket utrymme över för eventuella block, pennor, manualer eller vad man nu behöver i sitt dagliga arbete.

Tangentbordet är mycket snyggt och stilrent.

Funktionellt fungerar det precis som vilket annat stort tangentbord som helst. Det är bara komprimerat genom att samma knappar har flera funktioner beroende på vilken inställning man väljer genom enkla knapptryck. Tack vare så kallade quiet-touch tangenter låter det väldigt lite när man använder tangentbordet. I början kändes det ovant med dessa tangenter. Det tog ett tag innan jag vande mig vid den kraft som behövdes för att trycka ner tangenterna men som med allt annat så vänjer man sig snabbt. Jag fick faktiskt en avlappnad arbetsställning men hur stor skillnaden är mot ett ”vanligt” tangentbord är svårt att säga. Det kändes bra i alla fall och det är huvudsaken.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med Penclic Mini Keyboard. Det enda jag saknade var en Penclic Mouse. Den har jag tyvärr gett bort för ett tag sedan då jag vid det skedet hade en Mousetrapper på jobbet och en bra mus hemma redan. Nu har jag använt min trådbundna gamla mus och det känns som om den förstör den avslappnade känslan som tangentbordet ger. Men tangentbordet i sig får högt betyg och är en produkt jag varmt rekommenderar. Gärna tillsammans med en bättre mus!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *