Hälsosam och god ost- och skinkpaj
Paj är ju gott! Väldigt gott! Men kanske inte den nyttigaste maträtt man kan tänka sig. Lämpar sig utmärkt till festligare tillfällen. Självklart går det att laga nyttigare paj om man modifierar receptet något. Då kan man ju äta paj varje dag (ja det kan man såklart ändå men från hälsosynpunkt jadajada)! Nu har jag testat ett nytt recept och lagat en extra hälsosam och god ost- och skinkpaj!
Den här pajen är verkligen supergod! Pajdegen riktigt smakrik och krispig. Fyllningen är också jättegod. Inte lika krämig som i en vanlig ost- och skinkpaj men inte långt ifrån. Testa får ni se, ni kommer bli positivt överraskade!
Hälsosam ost- och skinkpaj
Deg
200g havremjöl
200g kvarg 0,2% naturell
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Olja att smörja formen med
Fyllning
300 g kassler/skinka skurna i små kuber
3 dl riven 10-12% ost
1 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl Kelda laga mat 4%
3 ägg
Salt, peppar, paprikapulver
Blanda samtliga ingredienser till degen. Smörj en pajform lite lätt med olja. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Blanda ihop ägg, mjölk och Kelda laga mat. Krydda efter smak. Blanda ner kassler och riven ost. Häll i det förgräddade pajskalet. Strö malen paprikapulver på toppen för extra fin färg. Grädda i 200 grader 25-30 minuter. Låt pajen stå till sig. Servera med en god grönsallad!
Senaste kommentarer