Hälsosam och god ost- och skinkpaj

Hälsosam och god ost- och skinkpaj
Hälsosam och god ost- och skinkpaj

Paj är ju gott! Väldigt gott! Men kanske inte den nyttigaste maträtt man kan tänka sig. Lämpar sig utmärkt till festligare tillfällen. Självklart går det att laga nyttigare paj om man modifierar receptet något. Då kan man ju äta paj varje dag (ja det kan man såklart ändå men från hälsosynpunkt jadajada)! Nu har jag testat ett nytt recept och lagat en extra hälsosam och god ost- och skinkpaj!

Minst lika god som en "vanlig" paj!
Minst lika god som en ”vanlig” paj!

Den här pajen är verkligen supergod! Pajdegen riktigt smakrik och krispig. Fyllningen är också jättegod. Inte lika krämig som i en vanlig ost- och skinkpaj men inte långt ifrån. Testa får ni se, ni kommer bli positivt överraskade!

Den här pajen kan ätas vilken dag i veckan som helst!
Den här pajen kan ätas vilken dag i veckan som helst!

Hälsosam ost- och skinkpaj

Deg
200g havremjöl
200g kvarg 0,2% naturell
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Olja att smörja formen med

Fyllning
300 g kassler/skinka skurna i små kuber
3 dl riven 10-12% ost
1 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl Kelda laga mat 4%
3 ägg
Salt, peppar, paprikapulver

Blanda samtliga ingredienser till degen. Smörj en pajform lite lätt med olja. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

Blanda ihop ägg, mjölk och Kelda laga mat. Krydda efter smak. Blanda ner kassler och riven ost. Häll i det förgräddade pajskalet. Strö malen paprikapulver på toppen för extra fin färg. Grädda i 200 grader 25-30 minuter. Låt pajen stå till sig. Servera med en god grönsallad!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *