Snabb och god frukost med eget bake-off bröd

Ett ledord för att klara hushålls- och vardagspusslet är att FÖREBEREDA. Jag försöker alltid ligga (minst) ett steg före. Jag gör upp en ungefärlig plan på vad vi ska äta i veckan som kommer, åker sedan iväg och storhandlar. Så långt som möjligt försöker jag sedan förbereda veckans middagar, helst redan under helgen. Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc. På detta sätt sparar jag jättemycket tid och kraft när man står där stressad efter jobbet, alla är vrålhungriga och maten ska snabbt fram på matbordet.

Snabb och god frukost med eget bake-off bröd

Snabb och god frukost med eget bake-off bröd

Keso- och morotsfrallor

Keso- och morotsfrallor

Ett bra tips är att baka eget bake-off bröd som man kan ha liggande i frysen. Sedan är det bara att ta fram precis så många frallor man vill ha, tina upp brödet, pensla och toppa det med valfri topping och baka av i ugnen. Så smidigt, gott och nyttigt!!!

Bara att hugga in på nyttiga och goda frallor!

Bara att hugga in på nyttiga och goda frallor!

Frukosten är serverad!

Frukosten är serverad!

Varför inte en snabb och god frukost med ditt egna bake-off bröd?! Snabbt, nyttigt, gott och lyxigt!

Keso- och morotsfrallor, 10-12 st

25 g jäst
3 dl vatten, 38 grader
2 dl keso
1 finriven stor morot
2 dl grovt dinkelmjöl
9-10 dl dinkelsikt (ta mer efter behov)
2 tsk salt
1 dl solrosfrön (+ 1 msk till topping)

Lös ut jästen med det fingervarma vattnet. Riv moroten fint. Blanda ner morot och övriga ingredienser i bunke/bakmaskinen och kör till en jämn, fast deg (ca 10 minuter). Låt vila under bakduk i ca 60 min till dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bord och forma till bollar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och låt vila under bakduk i ca  40 minuter. Styckfrys frallorna och lägg sedan i påsar.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Maja skriver:

  Men gud vad gott!!

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

 2. Jessica skriver:

  Finurligt! Och gott! Hur länge gräddas dem?

 3. Jessica Sundberg skriver:

  Grädda i ugn 200ºC i ca 15-20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.