Magisk quinoagröt med äpple och kokos i Crock Pot Express

Magisk quinoagröt med äpple och kokos i Crock Pot Express

Magisk quinoagröt med äpple och kokos i Crock Pot Express

På hösten är det gott med varm grötfrukost som samtidigt är harmoniserande för magen och ger bra med energi till hela förmiddagen. I morse lagade jag till en magisk quinoagröt med äpple och kokos i Crock Pot Express. På spisen tar quinoa mycket längre tid att koka än vanliga havregryn men i tryckkokaren går det på bara några minuter. Dessutom slipper man passa och röra om hela tiden då expressen gör jobbet åt en. Så smidigt!

Riktigt god och len smak på gröten.

Riktigt god och len smak på gröten.

Jag kokar min quinoagröt på kokosmjölk och kardemumma för extra god och len smak. Sedan toppar jag med skivat äpple, kryddar med kanel, ringlar ev över lite honung för sötare smak och serverar härligheten med valfri mjölk. Det här är verkligen sååå gott!!

En riktigt god hälsobomb!

En riktigt god hälsobomb!

Quinoa är en riktigt bra källa till protein som även är rik på kostfiber och har ett lågt innehåll av mättat fett. Quinoa är en ört och är naturligt glutenfri. Äpplen är rika på bland annat antioxidanter, mineraler och fibrer. Äpplen innehåller pektin och cellulosa som kan förebygga förstoppning och sjukdomar i tarmen. Kanel anses ha antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper och ska även vara bra för matsmältningen samt kan dämpa illamående.

Quinoagröt med äpple och kokos, 2 port

1,25 dl quinoa
2,5 dl kokosmjölk
1-2 dl vatten
1 nypa salt
2 krm kardemumma

1 äpple
Kanel
Sirap eller honung
Valfri mjölk

Skölj quinoan i kallt vatten och låt rinna av. Lägg quinoan i expressen tillsammans med kokosmjölk, salt, kardemumma och 1 dl vatten. Lås locket och sätt ångventilen på sin tätningsposition. Välj ”RICE” -knappen och låt gå i ca 8-10 minuter. Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och släpp sedan eventuellt kvarvarande tryck. Rör om och fluffa till gröten. Eventuellt kan gröten behöva spädas med ytterligare vatten till lagom konsistens. Kärna ur äpplet och skär det i smala klyftor. Fördela gröten i skålar, lägg över äpple och krydda med kanel och sirap eller honung. Ät med valfri mjölk.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. oktober 7, 2019

    […] Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2 om Magisk quinoagröt med äpple och kokos i Crock Pot Express […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.