Man tager vad man haver
Medan Mattias betar av den svenska husmanskosten fortsätter jag att rikta mina matblickar bort från Sverige. Jag blickar ofta mot öster då jag älskar asiatisk mat, men den här kvällen riktade jag min blick mot det stora landet i väster. Det blev jambalaya till middag.
Enligt Wikipedia är jambalaya en familj av risrätter typisk för cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. Maträtten utvecklades av fattiga franska immigranter. I risrätten blandas kött, skaldjur och fisk. Vill man ha den i cajun-tappning ska den kryddas med lök, mild grön paprika och selleri. Receptet behöver inte följas slaviskt, utan man gör som Kajsa Warg sa, man tager vad man haver och kan blanda hej vilt bland det man har hemma och det man tycker är gott.
När jag lagar jambalaya utgår jag från ett recept från Kronfågel. Den här gången hade jag råris, röd lök, vitlök, tärnad kycklingfilé, lammkorv, chorizo, skalade räkor, sockerärtor, cocktailtomater och gurka i min jambalaya. Det var det som fanns hemma helt enkelt. Riktigt god mat som lämpar sig perfekt för kyl- och frystömning.
Senaste kommentarer