Man tager vad man haver

Medan Mattias betar av den svenska husmanskosten fortsätter jag att rikta mina matblickar bort från Sverige. Jag blickar ofta mot öster då jag älskar asiatisk mat, men den här kvällen riktade jag min blick mot det stora landet i väster. Det blev jambalaya till middag.

Enligt Wikipedia är jambalaya en familj av risrätter typisk för cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. Maträtten utvecklades av fattiga franska immigranter. I risrätten blandas kött, skaldjur och fisk. Vill man ha den i cajun-tappning ska den kryddas med lök, mild grön paprika och selleri. Receptet behöver inte följas slaviskt, utan man gör som Kajsa Warg sa, man tager vad man haver och kan blanda hej vilt bland det man har hemma och det man tycker är gott.

När jag lagar jambalaya utgår jag från ett recept från Kronfågel. Den här gången hade jag råris, röd lök, vitlök, tärnad kycklingfilé, lammkorv, chorizo, skalade räkor, sockerärtor, cocktailtomater och gurka i min jambalaya. Det var det som fanns hemma helt enkelt. Riktigt god mat som lämpar sig perfekt för kyl- och frystömning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *