Indisk rätt från Årstiderna och naan-bröd
Dagens middag blev en vegetarisk rätt med ingredienser och recept från veckans grönsakslåda från Årstiderna. Det blev en blomkålsgryta med kikärtor. Till grytan serverade jag nygräddade naan-bröd och en fräsch grönsakstallrik med blandade grönsaker, bland annat ekologiska morötter, ekologiska tomater och ekologisk little gem sallad. I brödreceptet ersatte jag 2 dl av vetemjölet med rågsikt och tog vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. Jag stekte bröden i stekpanna. Till bröden hade vi hemmagjort vitlökssmör som vi vuxna bredde på och barnen fick olja penslade på sina.
Vi vuxna tyckte grytan var väldigt god. Gustaf smakade lite men spottade ut. Filippa sa att mamma, den här grytan måste vi göra snart igen. Då kan jag tala om att hon inte smakat en enda tuggan av grytan, utan hon hade bara ätit brödet! Jag tvingade henne att ta några tuggor av maten och det gick hon med på, bara hon fick mer bröd. Brödet var RIKTIGT gott och det tyckte vi alla!! Jag läste innan på andra receptforum om att man inte fick till brödet som på de indiska restaurangerna, men jag tycker verkligen jag fick till det. Ytan blev helt perfekt, likaså smaken.
Blomkål med kikärtor och kokosmjölk, 4 port
2 lök
1 blomkål
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
2 msk olja
2 msk curry
Citronsaft
Salt och malen svartpeppar
Skär löken i tärningar. Dela blomkålen i buketter och skär stocken i tärningar. Hacka tomaterna grovt. Stek löken i oljan, strö över curry och stek vidare en minut. Lägg i blomkålen och häll i tomaterna och 1 dl vatten. Låt rätten koka 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar och häll i kokosmjölken. Koka upp och tillsätt kikärtor och smaka av med salt, peppar och citron saft. Servera med naan-bröd.
Senaste kommentarer