Indisk rätt från Årstiderna och naan-bröd

Indisk gryta och naan-bröd

Indisk gryta och naan-bröd

Dagens middag blev en vegetarisk rätt med ingredienser och recept från veckans grönsakslåda från Årstiderna. Det blev en blomkålsgryta med kikärtor. Till grytan serverade jag nygräddade naan-bröd och en fräsch grönsakstallrik med blandade grönsaker, bland annat ekologiska morötter, ekologiska tomater och ekologisk little gem sallad. I brödreceptet ersatte jag 2 dl av vetemjölet med rågsikt och tog vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl. Jag stekte bröden i stekpanna. Till bröden hade vi hemmagjort vitlökssmör som vi vuxna bredde på och barnen fick olja penslade på sina.

Vi vuxna tyckte grytan var väldigt god. Gustaf smakade lite men spottade ut. Filippa sa att mamma, den här grytan måste vi göra snart igen. Då kan jag tala om att hon inte smakat en enda tuggan av grytan, utan hon hade bara ätit brödet! Jag tvingade henne att ta några tuggor av maten och det gick hon med på, bara hon fick mer bröd. Brödet var RIKTIGT gott och det tyckte vi alla!! Jag läste innan på andra receptforum om att man inte fick till brödet som på de indiska restaurangerna, men jag tycker verkligen jag fick till det. Ytan blev helt perfekt, likaså smaken.

Blomkål med kikärtor och kokosmjölk, 4 port

2 lök
1 blomkål
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
2 msk olja
2 msk curry
Citronsaft
Salt och malen svartpeppar

Skär löken i tärningar. Dela blomkålen i buketter och skär stocken i tärningar. Hacka tomaterna grovt. Stek löken i oljan, strö över curry och stek vidare en minut. Lägg i blomkålen och häll i tomaterna och 1 dl vatten. Låt rätten koka 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar och häll i kokosmjölken. Koka upp och tillsätt kikärtor och smaka av med salt, peppar och citron saft. Servera med naan-bröd.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *