Svartengrens

Svartengrens - Stockholms bästa köttrestaurang?!

I lördags njöt jag och Mattias av en barnfri miniweekend med övernattning på Clarion Sign hotell. Självklart ville vi kombinera vår hotellnatt med en god bit mat. Mattias (och jag också för den delen) älskar kött och valet föll därför på Svartengrens som ska vara en av Stockholms (Sveriges) bästa köttrestauranger. Ingen av oss hade varit där förut och vi såg verkligen fram emot besöket.

En Bucket

Just den här dagen hade Svartengrens en gästbartender från den asiatiska krogen Farang. De hade en specialkomponerad drinkmeny med asiatisk-inspirerande drinkar. Jag valde en med namnet Bucket. Den var riktigt god och serverades fyndigt nog just i en bucket (hink) lagom för en person.

Svartengrens är som sagt en köttrestaurang. De gör allt från grunden. De hängmörar köttet, rimmar och röker sitt bacon, köper grönsaker av folk de känner, lägger in och picklar för att förlänga säsonger och kokar fond på ben från samma gårdar de köper sitt kött. Menyn ändras ofta beroende på hur mycket det finns att tillgå av just den råvaran. 

En perfekt tillagad köttbit, pommes, tomatsallad, bea och bröd med rökt oxmärg

Bland förrätterna fann varken jag och Mattias något som var tilltalande. Vi valde därför att lägga vårt krut på huvudrätten, dvs köttet. Mattias tog in en hängmörad biff, jag ett mellangärde. Till vårt kött tog vi in tillbehören pommes frites, tomatsallad, bearnaisesås och rökt oxmärg.

Oxmärg är en fantastisk köttdetalj och den här rökta varianten var gudomlig. Vi la den på det varma nybakta brödet som serverades och det var verkligen en fantastisk smakupplevelse. Ni måste testa själva, det är omöjligt att beskriva.

Bådas köttbitar var perfekt grillat. Det bara smälte i munnen. Mört, smakrikt och sååå gott. Den hemgjorda pommesen frasig och välsmakande, bearniasesåsen to die for, tomatsalladen ljuvlig och det röda vinet vi drack till harmoniserade perfekt. Vilken middag!

Köket på Svartengrens

Servicen var grym. Inget att klaga på där inte!

Efterrätten hade jag redan bestämt skulle intas på min favorit Espresso House. Det blev det vanliga fikat – Muffins och chai latte. En perfekt avslutning på en perfekt middag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.