Recept på en riktigt god pulled pork i Crock Pot

Recept på en riktigt god pulled pork i Crock Pot

Recept på en riktigt god pulled pork i Crock Pot

Jag älskar pulled pork. Det är så otroligt saftigt, mört, smakrikt och gott. Man kan dessutom både tillaga och servera köttet på så många olika sätt. Välj tex mellan grillat bröd, i en mjuk taco, tortillachips, till pasta, ris eller i ett hamburgerbröd. Köttet kan också varieras. Själv föredrar jag benfri fläskkarré som jag tycker ger allra bäst resultat. Man kan också använda tex bogblad av gris.

Här har jag valt att servera mitt kött med ris, grönsaker och guacamole.

Här har jag valt att servera mitt kött med ris, grönsaker och guacamole.

Det som händer när pulled pork tillagas i låg temperatur är att fett, ligament och kollagenet smälter. Det gör köttet extremt saftigt. Det tar lång tid för ligamenten och fettet att smälta och om man tillagar köttet på för hög värme så hinner processen inte blir klar. Därför rekommenderar jag att använda låg värme och lång tillagningstid. Själv använder jag alltid min Crock Pot när jag tillagar pulled pork. Det ger verkligen det godaste och saftigaste köttet!

Njuter av maten ute i solen!

Njuter av maten ute i solen!

Kryddorna kan varieras efter egen smak. Receptet jag bjuder på idag har jag förfinat i många omgångar och resultatet är en Crock Pot-lagad pulled Pork som är himmelskt god. Jag använder en kryddblandning bestående av paprika, oregano, kummin, salt och peppar. Verkligen smakrik, men inte för stark. Jag använder också skuren lök, vitlök och apelsinjuice som vätska. Perfektion!

Min bästa pulled pork!

Min bästa pulled pork!

Pulled pork, 4 port

1.2 kg benfri fläskkarré
2 msk paprika
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk malen kummin
1 skivad gul lök
4 klyftor finhackad vitlök
1 dl apelsinjuice

Blanda alla kryddor i en skål. Lägg ner lök, vitlök och apelsinjuice på botten av Crock Pot. Gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg köttet i Crock Pot och låt gå på 8 timmar på låg effekt. När köttet är klart, dra isär köttet med hjälp av två gafflar och blandar med lök samt vätskan som bildats. Smaka av med pressad saft av en limefrukt, salt och svartpeppar. Servera med valfria tillbehör!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mats skriver:

    Är det spiskummin eller vanlig kummin i receptet?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Vanlig kummin!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *