Marabous nya smak Daim och saltlakrits

Ett trevligt bud med senaste nyheten från Marabou

Ett trevligt bud med senaste nyheten från Marabou

En sak som inte många känner till är att jag faktiskt har jobbat på chokladjätten Marabou. Det var mitt första ”riktiga” jobb (alltså inte sommar- eller helgjobb utan heltidsjobb). Jag jobbade där som chokladarbeterska, som det så fint hette, mellan gymnasiet och universitetet. Jag hade kommit in på universitetet men kände mig osäker på vad jag skulle studera och bestämde mig istället för att ta ett sabbatsår och tjäna ihop massa pengar. Det var innan automatiseringen av chokladtillverkningen. Vi stod faktiskt vid banden, kontrollerade chokladbitarna och packade ner i kartonger. Allt för hand. Idag gör robotar samma jobb. Jag arbetade med Japp, Pigall och Coco.

Marabous nya smak Daim och saltlakrits

Marabous nya smak Daim och saltlakrits

I år firar Marabou 100 år. Deras chokladkakor har genom åren kommit i flera olika smaker. Vissa klassiker finns fortfarande kvar, som storsäljarna Mjölkchoklad och Schweizernöt. Nu kommer de ut med en ny smak, Marabou Daim Saltlakrits. Det är en kombination av två sorter som också säljer bra, Marabou Daim och Marabou Black. Daim lanserades redan 1947 och har länge varit en av Marabous absolut mest älskade chokladfavoriter. Samtidigt har lakrits seglat upp som en av svenskarnas nya favoritsmaker de senaste åren, något som lett till att Marabou Black med smak av saltlakrits blivit en av Marabous populäraste chokladkakor.

Tradition möter trend och sött möter salt och blir en oemotståndlig kombination!

Tradition möter trend och sött möter salt och blir en oemotståndlig kombination!

Tradition möter trend och sött möter salt. En riktigt god och oemotståndlig kombination är resultatet. Mjuk och len mjölkchoklad med krispig daim och små välsmakande saltlakritsbitar. Mums säger jag och barnen håller med. Till och med Gustaf som inte gillar lakrits älskade den. Lakritssmaken är å andra sidan inte särskilt dominant. Den liksom smälter in och bildar en riktigt god helhet. Tummen upp från familjen Sundberg!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *