Gulddraken 2016
Idag har jag och en av mina svägerskor varit på restaurang K-märkt för att uppleva utdelningen av Dagens nyheters årliga pris Gulddraken. Gulddraken har delats ut sedan 2001 för de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna i Stockholm. Det delas även ut tre hederspriser samt två framtidsdrakar till restaurangskoleelever. Sedan starten 2001 har Gulddraken blivit Stockholms mest betydelsefulla restaurangpris.

Desserten från himmelriket! Chokladmousse gjord på olivolja, yuzu-kräm, maräng och tapiocapärlor med citron.
Det bjöds på en hejdundrande fest med massor av god dricka och mat. Ett riktigt smakfyrverkeri. Som traditionen bjuder slogs det också rekord i Sveriges högsta champagnetorn (tidigare rekord 514 glas, 80 kilo tung och 90 flaskor champagne – i år 819 glas , 175 flaskor och 13 våningar högt). All mat var vegetarisk/vegansk och drycken (vin, champagne, öl, kaffe – ja all dryck) ekologisk. Tallrikarna var komposterbara. Gulddraken goes green alltså! Vi åt och drack och njöt verkligen av allt gott och den trevliga stämningen i lokalen. Fantastiskt trevligt och bra ordnat.
Vilka var det som fick Gulddrakarna då? Jo, Ricard Constantinou tilldelades Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär” för sitt arbete med Teatern i Skanstull, ett helt fantastiskt matkoncept som jag föll pladask för. Övriga vinnare blev:
Kafé: Enskedeparkens bageri
Bar: Bottles
Krog Budget: Ai Ramen
Krog Mellan: The Flying Elk
Krog Lyx: Omakase köttslöjd
Jag har inte besökt några av dessa ställen, men det ska ändras på. De verkar vara något utöver det vanliga!
Senaste kommentarer