Gulddraken 2016

Gulddraken 2016

Gulddraken 2016

Idag har jag och en av mina svägerskor varit på restaurang K-märkt för att uppleva utdelningen av Dagens nyheters årliga pris Gulddraken. Gulddraken har delats ut sedan 2001 för de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna i Stockholm. Det delas även ut tre hederspriser samt två framtidsdrakar till restaurangskoleelever. Sedan starten 2001 har Gulddraken blivit Stockholms mest betydelsefulla restaurangpris.

Sveriges, och troligen världens, högsta champagnetorn

Sveriges, och troligen världens, högsta champagnetorn

Underbar vegansk mat på komposterbara tallrikar

Underbar vegansk mat på komposterbara tallrikar. Här Jordärtskocka med citronkräm.

Världens godaste falafel?!

Världens godaste falafel?!

Allt var mycket fräscht och gott!

Allt var mycket fräscht och gott!

Desserten från himmelriket!

Desserten från himmelriket! Chokladmousse gjord på olivolja, yuzu-kräm, maräng och tapiocapärlor med citron.

Det bjöds på en hejdundrande fest med massor av god dricka och mat. Ett riktigt smakfyrverkeri. Som traditionen bjuder slogs det också rekord i Sveriges högsta champagnetorn (tidigare rekord 514 glas, 80 kilo tung och 90 flaskor champagne – i år 819 glas , 175 flaskor och 13 våningar högt). All mat var vegetarisk/vegansk och drycken (vin, champagne, öl, kaffe – ja all dryck) ekologisk. Tallrikarna var komposterbara. Gulddraken goes green alltså! Vi åt och drack och njöt verkligen av allt gott och den trevliga stämningen i lokalen. Fantastiskt trevligt och bra ordnat.

Utdelning av Gulddraken 2016

Utdelning av Gulddraken 2016

Vilka var det som fick Gulddrakarna då? Jo, Ricard Constantinou tilldelades Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär” för sitt arbete med Teatern i Skanstull, ett helt fantastiskt matkoncept som jag föll pladask för. Övriga vinnare blev:

Kafé: Enskedeparkens bageri
Bar: Bottles
Krog Budget: Ai Ramen
Krog Mellan: The Flying Elk
Krog Lyx: Omakase köttslöjd

Jag har inte besökt några av dessa ställen, men det ska ändras på. De verkar vara något utöver det vanliga!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *