Mätt och upplyst

I morse var jag på en brunchspotting med Spot and Tell där Tropicana bjöd på juice och brunch och berättade om sitt sensorikprojekt som har pågått sedan årsskiftet. Tropicana har med detta projekt tagit fram en smaknyckel för sina 10 samtliga juicesmaker, samma smaknyckel som idag finns för viner och beskriver sötma, syra och beska, och matchat dessa juicer med olika brunch- och frukosttillbehör. De vill med detta tillföra kunnande om hur juice kan bidra till en förhöjd smakupplevelse tillsammans med olika råvaror. Olika juicesmaker och råvaror passar och lyfter varandra olika bra och det var detta vi fick testa idag. Tropicana har tagit fram en smakguide som kommer att finnas i butik längre fram så att alla som vill kan ta del av detta.

Vi fick testa tre olika juicer, Ruby Breakfast, Cloudy Apple och Mandarin Morning till maten. Vi bjöds på ett underbart bröd toppat med äggröra, bacon, Vikentomater, paprika och bladspenat. Sen var det potatisfritata med rökt lax med någon topping på och lite brieost med färska fikon och päron. Sist men inte minst en amerikansk pannkaka med  limeglass, färska blåbär, banan och en frasig chokladbakelse. Det var mycket intressant hur de olika juicerna passade till de olika rätterna. Maten smakade faktiskt lite olika beroende på vilken juice man kombinerade med.

Innan vi gick hem fick vi ta te och kaffe och fantastiskt god frukt från ett stort fruktfat. Vi fick även prova de andra Tropicana-sorterna. De har jättemånga goda juicesorter och det bästa är att de är tillverkade av 100% ren pressad juice av färska frukter och tillverkas aldrig från koncentrat. De innehåller inte heller tillsatt socker. Juice i min smak alltså!

Mätt, nöjd och upplyst lämnade jag detta event som var mycket trevligt! Vi fick även med oss 6 st gratiskuponger på Tropicana-juice att hämta ut i affär. Perfekt!

Förresten, vill du vinna en helårsförbrukning med Tropicana kan du gå in på www.tropicana.nu och gå med i Tropicana Breakfast Club.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *