Mattias lagar god mat
Efter en intensiv helg borta från familjen var det skönt att komma hem efter mässan igår kväll. Barnen och maken mötte mig med pussar och glada rop! Det finns få saker som värmer mer än att höra båda barnen säga att de har saknat mig – underbart!
Det var också en fröjd att komma hem till ett dukat bord och fantastiskt god middag som väntade mig. Mattias hade lagat en av sina paradrätter – wallenbergare med mos och ärtor. Åh, vad gott det var!! Helt perfekt – han hade verkligen lyckats med maten.
Borta bra men hemma bäst!
Wallenbergare, 4 port
400 g kalvfärs
4 äggulor
4 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 skivor vitt bröd
smör till stekning
Blanda färs med salt, peppar och äggulor. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning med en träslev. Låt sedan färsen vila en stund.
Riv brödskivorna på ett rivjärn eller med hjälp av en mixer. Strö därefter ut hälften av brödsmulorna på ett smörpapper.
Dela färsen i fem delar och lägg dem på ströbrödet. Platta ut till fem stycken biffar, cirka 1.5 centimeter tjocka. Strö över resten av brödsmulorna på biffarna. Värm en stekpanna och lägg i smör. Stek Wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor försiktigt på svag värme, cirka 4 minuter på varje sida.
Lägg upp Wallenbergarna på serveringsfat eller direkt på tallriken. Fräs ur pannan med ytterliggare en smörklick och häll det över Wallenbergarna. Servera med extra fint potatismos, små gröna ärtor och rårörda lingon.
Senaste kommentarer