Mindre julstress och mer julkul

Ibland kan det verka vara ett himla kaos innan julen. Det skall planeras och fixas och handlas om vartannat.

Har du liksom jag fullt upp med att planera och handla inför jul? Det behövs ordnas med julklappar, julmat, avslutningspresenter till tränare och fröknar, vinterkläder (barnen växer ju så att det knakar) etc. Listan kan göras lång. Man har ofta extra mycket på jobbet den här tiden och ska dessutom kombinera detta med att närvara vid barnens luciatåg och julspel i skolan, skolavslutningen, adventsfika och vad det nu är mer. Hur ska man hinna med allt som behövs göras?! Jag har ett par tips som kan spara tid för dig som känner av julstressen.

1. Gör inte allt själv

Det är lätt att man får lite hybris inför julen. Det skall fixas med pepparkakor och knäck för hela familjen. Julskinkan skall kokas i timmar och det skall handlas oändliga mängder mat. Men kom ihåg att du inte behöver göra allt själv. Ifall du känner dig allt för stressad går det att köpa färdiga pepparkakor.

2. Våga säga nej

Det är många olika aktiviteter runt jul. Ibland blir det för mycket. Då är det viktigt att våga sig nej. Ifall det inte finns tid för allting så krävs det ibland att man prioriterar.

3. Handla på nätet

Jag har vid flera tillfällen testat på att köpa färdiga matkassar samt att handla mat online på vanligt sätt så att säga. Det passar inte riktigt mig. Jag vill gå runt i mataffären, lukta, känna och välja. Däremot kan jag tipsa om något av det jag brukar handla på nätet. Böcker, kläder och bildelar är några exempel. Exempelvis Mister-Auto.

Jag hoppas detta hjälper er att hålla julstressen under kontroll. Ha en lugn jul!

Mindre julstress och mer julkul

Handla på nätet

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *