Som fredag fast ändå inte

Idag är det torsdag men det känns som fredag. Imorgon är jag flexledig då sonens förskola är stängd. Jag har en inbjudan till finalen av Årets kock som går av stapeln i morgon på Stockholm Waterfront och jag hade tänkt vara där hela dagen (självklart skulle jag ha med Gustaf). Förutom den spännande tävlingen bjuds det på god lunch och mycket god mat under hela dagen. Det är intressanta seminarier och föredrag, pressfrukost, pressvisningar, tävlingar och massa annat skoj.

Gustaf hade dock en helt annan plan än jag. I ett svagt ögonblick innan jag fick inbjudan hade jag lovat att ta med honom till ett lekland som ligger ett stenkast från oss. Jag trodde inte han mindes det men si, det gjorde han. Det blir därför ingen Årets kock för mig (snyft). Istället kommer dagen spenderas på leklandet Stor&Liten tillsammans med Gustaf och en av hans kompisar. Lunchen kommer intas på leklandet eller MacDonalds och middagen på Pizza Hut. Blir nog bra det också!!!

Till saken. Hemgjorda hamburgare är en klassisk fredagsrätt hemma hos oss. Eftersom det är som fredag fast ändå inte blev det hemgjorda hamburgare denna torsdag istället. Hamburgare, Max Frisco-bröd, hemgjord hamburgerdressing, hemgjord guacamole, bearnaisesås, bacon, ost, tomat, paprika, röd lök, sallad, senap, ketchup och grillsås. GOTT som bara den!

Amerikanska hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 msk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås

Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Hamburgerdressing

1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.