Krämig gryta med mandel och russin
Kvällens middag var verkligen något utöver det vanliga. En långlagad vintergryta gjord i min fantastiska Crock-Pot. Fläskkarré, sötmandel och russin som fått koka länge vilket lockar fram en extra dimension till de redan goda smakerna. Jag tillsatte ett stort lass förvällda trattkantareller som jag hade i frysen till det ursprungliga receptet för att få en än mer mustig gryta. Ett genidrag! Till grytan serverade jag ris, hemgjord lingonsylt och grönsaker. Supergott! Jag hade egentligen inte tänkt skriva om denna rätt och fotade därför inte maten. Men när jag insåg hur gott det var vill jag såklart tipsa om denna rätt, och därför får ni hålla till godo med en bild på den matlåda som vi gjorde på maten som blev över. Den här rätten måste ni testa!
Krämig gryta med mandel och russin, 4 port
700 g fläskkarré
1 msk smör
1/2 dl sötmandel, skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl russin
Valfri mängd förvällda trattkantareller
1 tsk ingefära, färsk riven
1 bit purjolök
ev maizena
salt och peppar
Tärna fläskkarrén i 2×2 cm stora bitar. Bryn i köttet i panna tillsammans med mandel och trattkantareller. Lägg över i din Crock-Pot. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Tillaga på låg effekt i 6 timmar. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås i grytan, går det bra att reda av med maizena mot slutet.
Senaste kommentarer