Spara pengar och minska matsvinn

Spara pengar och minska matsvinn

Spara pengar och minska matsvinn

En riktigt fräsch asiatisk glasnudelsallad med kräftor.

En riktigt fräsch asiatisk glasnudelsallad med kräftor.

För mig är det viktigt att försöka spara pengar och minska matsvinn. Jag är därför ett stort fan av alla maträddarappar som dyker upp nu. Appar där man kan köpa mat och fika från olika restauranger och caféer till en bråkdel av ursprungssumman. Varor som annars skulle ha kastats. Win win för plånbok och miljö. Det finns som sagt flera appar. Jag har bara testat ResQ Club som jag halkade in på av en slump (och jag får absolut ingenting för att skriva detta utan ett tips från mig till dig).

Alltså, dessa bullar!!! Ren munorgasm!

Alltså, dessa bullar!!! Ren munorgasm!

Flera gånger om dagen plingar det till från appen och det erbjuds allt från hälsosallader, smoothies, mackor, croissanter, husmanskost till wokat ris. Så mycket som lockar. Igår gjorde jag verkligen ett fynd på Tidningshuset by Pontus som ligger ett stenkast från jobbet. En asiatisk nudelsallad med valfri topping (valde kräftor), fyra fantastiska bullar och en hel kardemummalängd för 80 kr. Salladens ordinarie pris är 105 kr, bullarna kostar 25 kr per styck och längden 75 kr. Salladen blir dagens lunch på jobbet och fikabrödet frystes in hemma. Nöjd är bara förnamnet!

Jag har aldrig testat längderna förut. Ska bli spännande!

Jag har aldrig testat längderna förut. Ska bli spännande!

Måste bara nämna Tidningshusets bullar. Framför allt deras kardemummabullar har varit som en drog för mig. Har köpt och ätit minst en varje vecka *skämskudde*. Så goda. Är ni i närheten måste ni testa. Och ladda ner ResQ appen eller annan matsvinnsapp medan ni har det färskt i minnet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *