Riktigt goda vegetariska wraps

TZAY Natural Soy Strips

TZAY Natural Soy Strips

Samma konsistens och smakar ungefär som kycklingstrimlor.

Samma konsistens och smakar ungefär som kycklingstrimlor.

Allt fler svenskar väljer att äta vegetariskt. Antingen fullt ut eller byter ut enstaka måltider, sk flexitarian. Vi äter mer och mer vegetariskt hemma hos oss. Det är ofta riktigt gott men även billigt och klimatsmart vilket är minst lika viktigt. I vår stressiga vardag finns det inte alltid tid att laga all mat från grunden, varken ”vanlig” mat eller vegetarisk mat. I takt med det ökar kraven på variation och snabblagade alternativ. Det finns numera en uppsjö av hel- och halvfabrikat för både köttätare och vegetarianer. En nyhet för mig är Tzay. Med hjälp av Tzay gjorde jag riktigt goda vegetariska wraps.

Går snabbt att tillaga och de naturella har många användningsområden.

Går snabbt att tillaga och de naturella har många användningsområden.

Tzay är vegetariska sojastrimlor och finns i flera olika varianter. Happy Soy Skewers och Cute Soy Bits som är tillagade med en kryddning av chili och ingefära samt Natural Soy Strips som är neutralt smaksatta med bara salt och peppar för ett bredare användningsområde. Produkterna hittas i frysdisken och är snabba och enkla att tillaga för den som söker variation i sin vegetariska matlagning. Jag tycker att de är fantastiskt god! Smakar och har ungefär samma konsistens som kyckling.

Natural Soy Strips är gjorda på GMO-fritt sojaprotein och innehåller inga tillsatser. De är veganvänliga, glutenfria och har ett högt proteininnehåll.

Riktigt goda vegetariska wraps!

Riktigt goda vegetariska wraps!

Jag gjorde helt fantastiska vegetariska wraps till lunch igår. Jag stekte upp en förpackning naturell Tzay, kryddade upp med lite extra salt, peppar och grillkrydda. Jag skar upp olika grönsaker som isbergssallad, knipplök, tomat, gurka, rädisor och paprika. Sedan gjorde jag en fantastiskt smakrik sås genom att blanda creme fraiche med salt, peppar och sriracha-sås. Självklart också en god guacamole. Sedan fick var och en montera sina wraps. Alla åt med god aptit och tyckte det var supergott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *