Nyttig pyttipanna

Pyttipanna är en riktig klassiker, inte minst bland barnen. Färdigköpt pyttipanna. Skräpmat tänker de flesta. Det har nog varit med sanningen överstämmande. Liten mängd kött (i genomsnitt 16% mot 36% som ungefär är köttmängden i en hemlagad pytt) och lite protein, stor mängd potatis, lök och annat skräp. Högt kaloriinnehåll.

Fru-up från FFactMen nu finns det faktiskt färdig pytt att köpa i butik som inte är skräp. Som jag berättade om tidigare har det svenska företaget FFactfood AB insett behovet av nyttig, näringsrik och lättlagad mat som sparar både tid och minskar stressen i våra dagliga liv. Wraps och just pyttipanna, eller som de kallar den Fry-Up, har precis lanserats. Wrap med pulled pork gav jag högsta betyg och nu var det dags att ställa Fry-Up mot väggen.

Bara att steka påFry-up innehåller bland annat kassler, biff, chorizo, potatis, sötpotatis och lök. Köttmängden är hög, 32% när man summerar kassler, biff och korv, och därmed proteinrik. Potatisen, och sötpotatisen, är inte friterad som i ”vanlig” köpt pytt och därmed mycket nyttigare. Bra kaloriinnehåll med andra ord.

Maten ser riktigt aptitlig ut, den är färggrann. Lagom stora bitar av allt. Pytten tillagas fryst, stekt i panna eller plåt i ugn. Konsistensen blir kanon! Bra tuggmotstånd på inte minst sötpotatisen. Riktigt god smak på kassler, kött och korv. Korven hade till och med lite hetta vilket livade upp rätten! God smak även på övrigt innehåll. Bra kryddning som passar hela familjen!

Bästa pytten!Jag serverade Fry-Up med ägg, inlagda rödbetor och en fräsch sallad. Utan att överdriva var det en av de godaste pytterna jag ätit. Det smakrika köttet i kombination med sötpotatis kändes nyskapande och passade riktigt bra i en pytt. Smakade som hemgjord tyckte maken och det är riktigt bra betyg. Barnen var också lika förtjusta. Riktigt god smak, bra tuggmotstånd, mättade bra och bra näringsinnehåll innebär att Fry-Up får 5 Sunda av 5 möjliga!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ja men det var toppen 🙂 håll utkik på bloggen för där kommer det att tävlas ut biljetter till showen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *