Museum eller pub och en indisk juvel

Prague Beer MuseumDen tjeckiska lagerölen hyllas runt om i världen och tjeckerna dricker mer öl per person än någon annan stans. Trots detta är ölutbudet på pubarna och restaurangerna i Prag ytterst begränsat på grund av avtal med de stora, ofta utlandsägda bryggerierna. För att få en chans att smaka lite roliga ölsorter har vi därför snokat upp de pubar som har ett större ölutbud än så.

ÖlprovarbrickaI lördags började vi kvällen på Prague beer muesum, som inte är ett museum som man kan tro av namnet utan en pub. Det är hit man ska gå om man vill prova massor med tjeckisk öl. De har mer än 30 olika ölsorter på tapp. Vi beställde in en varsin provbricka med plats för fem  glas a 15 cl öl i varje glas. Ölsorterna fick man välja själv bland de 30 alternativen. Jag valde ut fem olika på måfå och det var kul och lärorikt att känna smakskillnaderna.

Vi fortsatte sedan vidare till en indisk restaurang, Indian Jewel. Den är rankad som en av de bästa restaurangerna i stan. Eftersom kvällen återigen var varm och skön satt vi ute på deras mysiga uteservering och njöt.

Till förrätt delade vi på en Mah Ki Dal, en sorts linssoppa på svarta linser, grädde och smör. Garlic naan till detta. Soppan var alldeles för stark för Mattias men jag älskade den!

Till huvudrätt tog vi klassikern Murgh Tikka Massala, ris och ännu mer naan-bröd. Alltså gudars så gott! Lite för starkt för min stackars make!

Öl-landet nummer ett till trots tog vi faktiskt vin till maten. Ett skönt och gott avbrott måste jag säga!

Deja VuKvällen avslutades med goda drinkar på en populär musikklubb, Deja vu. Härlig stämning och bra musik!

Goda drinkar och härlig stämning

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.