Müsli-test

Gårdagskvällen på Risenta var mycket trevlig. Vi var 12 glada tjejer (och två småpojkar varav en var min son) som möttes upp och diskuterade müsli. Vi pratade bland annat om vad vi köper och äter för müsli idag, vad vi skulle vilja köpa, förpackningstyper, vad som lockar oss att köpa en viss sorts müsli/märke, etc. Vi provsmakade även de 10 mest sålda müsliförpackningarna (den mest sålda müslin idag är AXA f-müsli Guld) på marknaden idag och bedömde smak, utseende och sist även förpackningen.

Många av müslisorterna var mycket goda. Det fanns de som innehöll nötter, frön, torkade frukter och bär, puffar och flingblandningar med tex quinoapuffar. Många hade ett fint och läckert utseende där färger harmoniserade, men det fanns också sorter där tex russinen såg allt annat än goda ut och flingblandningar med stora klumpar i. Förpackningarna varierade från läckert förpackade med fina bilder till mer enkla, tråkiga förpackningar. Det som slog mig var hur söta de flesta müslisorterna var. Jag är ju en person som gillar sötsaker så det var riktigt gott, men vem vill ha dessa produkter till frukost?! Någon gång då och då absolut, men varje dag?! Inte jag i alla fall.

Två olika Start-sorter var med i testet (en av dom låg dock inte på topplistan). Naturell och den nya sorten Crisp ’n crunch frosty fruit. De var fantastiskt goda. Mums, mums, mums! Som godis. Skulle kunna tänka mig att förgylla min helgfrukost med denna typ av müsli. Jag förstår att många barn vill äta det och att föräldrar ofta ger efter för barnens tjat. Hellre att de äter något än att de inte äter något alls resonerar många. Själva har vi inte introducerat söta flingor för våra barn. Den dag de själva efterfrågar det kan jag fundera på saken. Under tiden kör vi på vår basmüsli med iblandade nötter och torkade frukter/bär.

I slutet av sommaren kommer Risenta att släppa sin nya müsli. Vad den innehåller är en väl bevarad hemlighet. Vi får hålla oss till tåls så länge. Min förhoppning är dock att det kommer en god men nyttig müslisort med en lagom mix av frön, nötter, torkade frukter/bär, puffar och flingsorter. Det vore drömmen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *