Lunch på Kalf & Hansen

Lunch på Kalf & Hansen

Lunch på Kalf & Hansen

Trevlig plats på uteserveringen.

Trevlig plats på uteserveringen.

Idag och imorgon har pedagogerna på sonens fritids planeringsdagar. Jag passade på att ta ledigt för att spendera kvalitetstid med mina barn. Idag på eftermiddagen var jag inbjuden på ett trevligt event som ägde rum på Paradiset söder som barnen självklart kunde hänga med på. Då passade vi på att innan eventet äta lunch på Kalf & Hansen. Jag har besökt restaurangen vid Mariatorget tidigare och älskar både mat, service och koncept. Supergod hälsosam mat när den är som bäst helt enkelt. 100 % ekologisk och närproducerad mat och dryck dessutom. Solen sken och vi hittade en trevlig plats i skuggan på uteserveringen.

Vimmerby.

Vimmerby.

Mariehamn med bröd och extrabeställning av squash och rabarber i två olika former.

Mariehamn med bröd och extrabeställning av squash och rabarber i två olika former.

Barnen valde den mest barnanpassade rätten Vimmerby. Den består av frikadeller (kött, fisk eller veganska), stekt potatis toppad med ost om man vill, tunnbröd, grönsaker, frukt och rårörda lingon. De tog köttfrikadeller där köttet denna gång var kycklingkött, grönsakerna var gurkstavar och frukten raberberkompott. Jag testade både Stockholm och Oslo sist och slog därför till på en Mariehamn. Mariehamn är säsongens gryta med grönsaker och bröd till detta. En vegetarisk rätt. Den här gången var det en tomatbasaerad gryta med bland annat potatis, lök och rädisor samt en linsröra på färskost. Ekologiska drycker till såklart!

Råvaror som används just nu.

Råvaror som används just nu.

Vi beställde också in en varsin efterrätt. Filippa valde en rawboll med kokos och fänkål, Gus en hasselnötsboll och jag valde en valnötskaka. Dessa tog vi dock hem eftersom vi skulle äta efterrätt på eventet direkt efter lunch.

Personalen är verkligen noga med att göra fina uppläggningar och kombinera smaker på bästa sätt!

Personalen är verkligen noga med att göra fina uppläggningar och kombinera smaker på bästa sätt!

Noggrann uppläggning av Mariehamn.

Noggrann uppläggning av Mariehamn.

Maträtterna är riktiga konstverk! Den trevliga personalen lägger verkligen upp allt med omsorg om både utseende och smak. Vad gäller Vimmerby uppskattade jag att de separerade allt på tallriken. Toppen för den som är kräsen och petig med maten som framför allt barn kan vara.

Dags att njuta av maten!

Dags att njuta av maten!

Barnens mat....

Barnens mat….

Då Gustaf totalt ratar mat som inte ser ut eller smakar som det alltid brukar göra var jag på förväg väldigt skeptisk till om han skulle gilla maten. Tyvärr fick jag delvis rätt. Frikadellerna var inte kött och smakade tydligen inte alls bra, gurkan för torr, rabarbern för sur och så även de rårörda lingonen. Potatisen med ost på och brödet tyckte han var gott. För att han skulle bli mätt beställde vi extra tunnbröd och potatis. Bottenbetyg från Gustaf med andra ord. Filippa gav maten bra betyg och tyckte allt utom rabarbern och lingonen var gott! Framför allt gillade hon potatisen och osten som den toppades med.

Säger bara, lyssna inte på Gustaf. Jag smakade både frikadeller, potatis och gurka och det var supergott alltihop. Rabarbern och lingonen var lite för surt, men det handlar också vad man förväntar sig hur det ”ska” smaka.

...och min mat!

…och min mat!

Min mat fick högsta betyg. Mycket smakrik och god gryta. Perfekt tuggmotstånd i både grönsaker och linser. Brödet nybakat och mycket gott. Jag blev så lockad av de ugnsbakade squashen jag såg på rätten Stockholm och bad om detta på sidan om tillsammans med en rabarberchutney och även barnens rabarberkompott. Squashen var bland det godaste jag ätit och rabarberchutneyn lika så. Mums! Det här är sån mat jag kan äta om och om igen utan att tröttna. Ni måste testa om ni fortfarande inte gjort det. Ett riktigt bra alternativ till alla andra snabbmatskedjor där ute!

Det går med all rätta bra för Rune och Fabian på Kalf & Hansen. SJ har utökat från en måltid till två stycken olika. De är nu uppe i cirka 10 000 måltider per månad. De är på jakt efter restaurang nummer tre. En hemlig gästkock kommer gästspela hos dom i oktober/november. En spännande höst att se fram emot alltså.

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *