Nyheter i snackshyllan

Fredagsmys (och lördagsmys också för den delen) har blivit ett vedertaget begrepp. För många, liksom för mig och min familj, innebär det film- eller tvmys i soffan med snabblagad god mat eller hämtmat samt chips, ostbågar eller nötter med något gott att dricka till. Nu är det dessutom Melodifestivalen och då knapras det mycket chips och tilltugg! Sort och smak på de snacks vi äter brukar variera. Barnens favorit är i alla fall Sourcream & Onion-chips. Det är för övrigt Sveriges mest älskade chips. Nu har det kommit nyheter i snackshyllan.

Nyheter i snackshyllan

Nyheter i snackshyllan

Det är Estrella som från 1 februari lanserar några olika nyheter. Barnens favorit Sourcream & Onion har sedan de kom 1988 bara funnits på finräfflade chips. Nu kommer de  också på släta chips. Räfflingen har vid olika test visats sig ha stor betydelse för hur kryddorna smakar och genom att lägga den populära kryddan på ett slätt chips skapas en helt annan smakupplevelse.

Tre nya sorters chips från Estrella

Tre nya sorters chips från Estrella

De utökar sitt sortiment Riktigt Grova chips med smaken Bergsalt från Himalaya. Det är ett salt som ger en speciell, lite mildare sälta. Saltet är oraffinerat och naturligt, helt utan tillsatser, och naturligt rikt på mineraler. Jag har aldrig testat Riktigt Grova chips förut. Det är chips med extra djupa räfflor som ger spännande smak och är riktigt bra att dippa med då det fastnar mycket dipsås på chipset!

Lagom till Alla Hjärtans Dag kom Estrella ut med ett nytt snacks som hyllar just kärleken. Det är Estrella Hjärtan med smak av grill och vitlök. Kanske inget man vill äta innan man ska kyssa sin tilltänkta om inte hen själv också har ätit samma snacks men gott låter det helt klart. Grillchips har alltid varit min favoritsmak.

Tre nya sorters nötter från Estrella

Tre nya sorters nötter från Estrella

Sist men inte minst kommer det nya välrostade nötter. Rostningen har stor betydelse för hur nötterna smakar och det blir stor skillnad i smak beroende på hur man rostar. De här har rostats i små mängder åt gången, i tunna lager och under lång tid. På så sätt har varje nöt en fått en riktigt välrostad smak och gyllene färg. De välrostade nyheterna är Nötmix klassisk bestående av salta jordnötter, salta mandlar, salta cashewnötter, honungsrostade cashewnötter och honungsrostade jordnötter. Nötmix russin som innehåller salta jordnötter, salta mandlar, salta cashewnötter och jumborussin. Sist men inte minst Rostade Jordnötter utan salt som är precis som det låter välrostade jordnötter utan salt.

Kan det inte bli fredagsmys snart så att vi får hugga in och provsmaka?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.