Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst. Jag älskar bröd och varför inte testa ett nyttigt bröd som omväxling till mina älskade scones, limpmackor och nybakta bagerifrallor!

Siljes limpa

Siljes limpa

Jag håller med Lise till punkt och pricka, ett riktigt gott och saftigt bröd och så enkelt att baka då det bara är att röra ihop och inte behöver jäsa. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn. Så vad väntar du på?!

Siljes limpa, 1 litet bröd

80 g finhackade mandlar
60 g solrosfrön
80 g havregryn, glutenfria eller vanliga
170 g keso
1 tsk havssalt
1 msk bakpulver
4 ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke. Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper. Gräddas längst ned i ca 40 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jennifer skriver:

    Hej. Gick in och kollade orginalreceptet. Varför använde inte du bakpulver i ditt bröd? Gör det någon skillnad? 🙂

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Jag måste ha glömt skriva det! Tack för att du såg! Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *