Nyttigt bröd utan mjöl och jäst
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst. Jag älskar bröd och varför inte testa ett nyttigt bröd som omväxling till mina älskade scones, limpmackor och nybakta bagerifrallor!
Jag håller med Lise till punkt och pricka, ett riktigt gott och saftigt bröd och så enkelt att baka då det bara är att röra ihop och inte behöver jäsa. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn. Så vad väntar du på?!
Siljes limpa, 1 litet bröd
80 g finhackade mandlar
60 g solrosfrön
80 g havregryn, glutenfria eller vanliga
170 g keso
1 tsk havssalt
1 msk bakpulver
4 ägg
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke. Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper. Gräddas längst ned i ca 40 min.
Hej. Gick in och kollade orginalreceptet. Varför använde inte du bakpulver i ditt bröd? Gör det någon skillnad? 🙂
Jag måste ha glömt skriva det! Tack för att du såg! Jessica