Vegansk Chipotle Chili från Felix

Vegansk Chipotle Chili från Felix

Vegansk Chipotle Chili från Felix

För några dagar sedan berättade jag om att svenska folket enligt Felixbarometern äter mer grönt och mindre mängd kött idag jämfört med för 5 år sedan. Mer än hälften säger dessutom att de kommer äta mer vegetarisk mat i framtiden. Som en följd av detta försöker Felix underlätta våra vegetariska och veganska matval i en stressig vardag genom ett erbjuda fyra nya frysta vegetariska färdigrätter varav två är veganska. Serien kallas Veggie-serien och kommer i smakerna Chipotle Chili, Coconut Bean Curry, Halloumi Hotpot och Mexican Rice Bowl. Jag har testat dessa och först ut är Chipotle Chili.

Stekt potatis som täcks av en långkokt vegansk gryta och toppad med svarta kidneybönor och gul morot

Stekt potatis som täcks av en långkokt vegansk gryta och toppad med svarta kidneybönor och gul morot

Chipotle Chili är en gryta med stekt potatis som täcks av en långkokt vegansk gryta med tomater, kidneybönor, morot, lök och röd paprika. Den är smaksatt med chipotle chili, guajillo, röd cili, kakaonibs och persilja. Grytan toppas med svarta kidneybönor och gul morot. Proteinet i rätten kommer från bönorna.

Vacker och smakrik vegansk maträtt

Vacker och smakrik vegansk maträtt

Grytan är fryst och värms i mikro i ca 6 minuter. Ut kommer en riktigt väldoftande och vacker gryta. Den ser riktigt aptitlig ut. Grytan har enligt mig precis lagom mycket hetta och smakerna är fantastiska. Den gula moroten, potatisen och bönorna ger bra tuggmotstånd. De är riktigt krispiga och goda. Inte alls saggiga som potatis och grönsaker lätt kan bli när de kokas, fryses in och sedan värms upp. Grytan mättar riktigt bra men vill man kan man som jag lägga till färska grönsaker.

Jag ger Chipotle Chili riktigt bra betyg och kan varmt rekommendera den. Perfekt nödmat när man inte hinner laga till något själv.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *