Vegansk Chipotle Chili från Felix
För några dagar sedan berättade jag om att svenska folket enligt Felixbarometern äter mer grönt och mindre mängd kött idag jämfört med för 5 år sedan. Mer än hälften säger dessutom att de kommer äta mer vegetarisk mat i framtiden. Som en följd av detta försöker Felix underlätta våra vegetariska och veganska matval i en stressig vardag genom ett erbjuda fyra nya frysta vegetariska färdigrätter varav två är veganska. Serien kallas Veggie-serien och kommer i smakerna Chipotle Chili, Coconut Bean Curry, Halloumi Hotpot och Mexican Rice Bowl. Jag har testat dessa och först ut är Chipotle Chili.

Stekt potatis som täcks av en långkokt vegansk gryta och toppad med svarta kidneybönor och gul morot
Chipotle Chili är en gryta med stekt potatis som täcks av en långkokt vegansk gryta med tomater, kidneybönor, morot, lök och röd paprika. Den är smaksatt med chipotle chili, guajillo, röd cili, kakaonibs och persilja. Grytan toppas med svarta kidneybönor och gul morot. Proteinet i rätten kommer från bönorna.
Grytan är fryst och värms i mikro i ca 6 minuter. Ut kommer en riktigt väldoftande och vacker gryta. Den ser riktigt aptitlig ut. Grytan har enligt mig precis lagom mycket hetta och smakerna är fantastiska. Den gula moroten, potatisen och bönorna ger bra tuggmotstånd. De är riktigt krispiga och goda. Inte alls saggiga som potatis och grönsaker lätt kan bli när de kokas, fryses in och sedan värms upp. Grytan mättar riktigt bra men vill man kan man som jag lägga till färska grönsaker.
Jag ger Chipotle Chili riktigt bra betyg och kan varmt rekommendera den. Perfekt nödmat när man inte hinner laga till något själv.
Senaste kommentarer