Nytt matbord

Vi har gjort en del stora inköp inom familjen den senaste tiden och haft en hel del stora utgifter av andra anledningar.

Till exempel har vi asfalterat vår parkering vilket kostade mer än vi räknade med. Men det var verkligen nödvändigt. Vi har under blöta perioder haft rena rama lervällingen på parkeringen med allt vad det innebär i form av smutsiga skor och kläder samt frustration.

Vi har köpt en riktigt stor TV. Underbart för filmälskare som oss.

Mikrovågsugnen hemma gick sönder så vi var tvungna att köpa en ny.

Dyr semesterresa på lyxhotell och all inclusive till Egypten 2 veckor. Helt underbart var det (kommer skriva mer om det på bloggen) men det enda vi har kvar är våra minnen och kort.

Julfirande i fjällen. Det kostade dock inte så mycket i relation till vad det gav. Vad gäller julklappar kostade Mattias och min julklapp till oss själva en stor slant (Resa till NY i påsk, hotellet är inte betalt ännu, bara flygresan, så ytterligare utgifter tillkommer). Filippa fick bland annat en Ipod touch men den var (och är) så uppskattad att den var värd varenda öre. Gustaf fick i slutändan knappt några julklappar alls (han fick en bilbana vi var tvungna att lämna tillbaka då den var trasig och rena rama skräpet). Vi måste/vill dock köpa något mer till honom när något bra dyker upp. De övriga julklapparna vi köpte till släkten kostade inte särskilt mycket.

Jag lyckades krocka med bilen innan jul vilket dels kostade en hel del i självrisk, dels har gjort vår bilförsäkring dyrare.

Vi har köpt en varsin slalomutrustning och jag även en ny längdutrustning.

Etc.

Jag har länge velat ha ett nytt matbord. Det vi har hemma är ett furubord som har hängt med sedan jag flyttade hemifrån när jag var 19 år och har gjort sitt tycker jag.  Det är slitet och fult (tycker jag, andra tycker det är värt att fixa till och sälja). Vi har valt att vänta med att köpa ett nytt bord tills barnen blivit större. Det har hackats och slagits i bordet så vid ena kortändan där båda barnen har suttit på tripp-trapp-stolen i omgångar är inte vacker! Nu tycker jag att barnen är tillräckligt stora och jag har senaste tiden hållit utkik efter ett fint bord i ek.

Dock har inköpen och utgifterna jag bland annat räknade upp ovan kommit emellan men nu satte jag ner foten och prioriterade upp matbordsinköpet. Jag hade tur och hittade ett jättefint på Mio. Det är ett matsalsbord med namnet Ljusterö, stolarna heter Resö. Jag har sneglat på det under december men tänkte att jag väntar och ser vad de rear ut i januari och jag hade sån tur! De reade ut just den modellen på bordet och stolarna jag kollat på. Så nu har vi slagit till. Jag la till en extraskiva och så tog vi hemleverans och det kommer någon gång denna vecka. ÄNTLIGEN!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.