Kycklingfavoriter

Kycklingfavoriter

Kycklingfavoriter

På lördagar äter vi ofta lite finare mat, finlördag kallar vi det. Till huvudrätt brukar vi grilla en fin köttbit. Till detta serverar vi antingen hemgjorda sötpotatis pommes eller en fräsch sallad och grillat vitlöksbröd. I lördags grillade vi kyckling för ovanlighetens skull. Och oh my! Det måste vi göra oftare! Sååå gott var det (och nej, har köpt produkterna själv och får inte ett öre för att tycka eller skriva detta). Har några kycklingfavoriter jag vill dela med mig av.

Beer Can Chicken och ChickenSteak

Beer Can Chicken och ChickenSteak

Dessa kycklingar slog kött med hästlängder!

Dessa kycklingar slog kött med hästlängder!

Vi grillade dels hel kyckling, dels den senaste kycklingnyheten kycklingsteak. Låt oss börja med den hela kycklingen. Visst, det är supergott att göra grillad kyckling i ugn, men 1000 gånger godare är att göra beer can chicken på kolgrillen. Beer can-grillning ger en djupare och godare smak. Dessutom blir kycklingen både saftigare och mörare. Ni måste testa för att förstå!

Över till KycklingSteak. Grunden är en urbenad klubba med skinn. Det är en rejäl bit kyckling,  ”kyckling för köttälskare”. Passar utmärkt att både steka eller grilla. Eftersom vi hade kolgrillen igång blev det självklart grillat för oss. Jag lovar, det här är den bästa kycklingnyheten Kronfågel har kommit med på länge. Den är så smakrik, saftig och god. Måste säga magiskt god!

Kvibille Krämig Cheddar

Kvibille Krämig Cheddar

Jag kan absolut inte avgöra vilken som var godast av dessa två kycklingvarianter. Jämn kamp! En av de godaste middagarna på länge. Slog flera av senaste veckans köttmiddagar med hästlängder. Älskar kyckling! Hade turen att få lite kyckling över till en fräsch söndagssallad!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *