Chokladchiapudding med nyttig hallonparfait

Chokladchiapudding med nyttig hallonparfait

Chokladchiapudding med nyttig hallonparfait

Chiapuddingens populäritet verkar hålla i sig. Den kommer i allt fler varianter och former och det ena receptet överträffar det andra. Kanske inte så konstigt. Det är en enkel rätt som just kan varieras i det oändliga och funkar i olika varianter lika bra till frukost, mellis, återhämtningsmål, vardagsefterrätt eller finefterrätt. Nu har jag testat ett helt magiskt recept på en chokladchiapudding med nyttig hallonparfait, skapat av succébloggen Green Kitchen Stories.

Det är en chaikryddad chokladchiapudding toppad med en fräsch, krämig och nyttig hallonparfait. Både chiapuddingen och hallonparfait funkar riktigt bra som separata rätter och när man kombinerar dessa får man en helhet som verkligen gifter sig i munnen!

Jag har översatt receptet till vad jag anser är en portion och till svenska mått. Att kunna anpassa receptet efter eget smak och tycke står alla fritt!

En av de godaste chiapuddingarna jag ätit!

En av de godaste chiapuddingarna jag ätit!

Chai- och chokladchiapudding med hallonparfait, 1 port

Chiapudding
3 msk chiafrön
2 dl sojamjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 msk kakao
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm ingefära
1 krm malen kryddnejlika

Hallonparfait
1/2 mogen avokado
100 g frysta hallon
2-3 urkärnade dadlar

Topping
Färska hallon
Nötsmör
Osötade kokosflingor

Blanda samman chiafrön och mjölkdryck i en skål. Häll i kryddorna och vispa noga så att det inte bildas klumpar. Låt stå i kyl minst 30 minuter, gärna över natten. Rör om några gånger då och då.

Gör ordning hallonparfait. Lägg hallon, avokado och dadlar i en mixer. Kör på hög hastighet till en slät kräm.

Lägg ett lager med chiapudding i botten på ett glas eller burk. Klicka på hallonparfait och lägg på valfri topping. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Rebecca skriver:

    Ooh det där blir garanterat min frukost imorgon, ser supergott ut ju!

  1. mars 23, 2016

    […] kommer ursprungligen från bloggen Green kitchen stories, men vi hittade receptet här. Detta recept räcker för två portioner om du också äter andra rätter tillsammans med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *