Vegansk superlunch

Idag svängde jag ihop en helt fantastiskt god vegansk superlunch. I ugnen tillagade jag de senaste veganska nyheternaQuorns sortiment, Quorn Nuggets och Quorn Schnitzel. Till detta serverade jag en Grönsaksquinoa, rester av ugnsbakade rödbetor toppade med fetaost och pumpakärnor samt en hemgjord aioli. Hur gott och fräscht som helst! Är det kycklingsmak man vill åt måste jag säga att Quorn verkligen har lyckats. Mattias var tvungen att dubbelkolla med mig att det verkligen var vegetariskt. Gustaf som alltid väljer nuggets på snabbmatsställena åt som om han aldrig sett mat förut och blev uppriktigt förvånad när jag berättade att det inte var kyckling utan Quorn. Riktigt kul och som sagt urgott!

Vegansk superlunch

Vegansk superlunch

Grönsaksquinoa, 4 port

2 dl okokt quinoa
1 morot
1/2 squash
80 g babyspenat

Skölj och koka sedan quinoan enligt anvisningar på paketet. Skala morot och skär morot och squash i mindre bitar. Fräs morot, squash och babyspenat i lite smör i varm panna. Häll sedan ner i quinoan, salta och peppra och smaka av med Saltå Olivolja lemon.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jag lurade min familj häromdagen också. Bjöd på pasta och ”köttfärssås”, fast eg. var det såklart quornfärssås. Barnen åt hur mycket som helst så idag handlade jag mer färs och har gjort en stor sats sås så vi har till veckan. Ska bli kul att prova fler produkter. Färsen jag köpte idag var från anamma så det blir spännande om den smakar som den från Quorn.

  2. caroline skriver:

    Så himla gott det ser ut!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.