Nyttiga goda blåbär

Nyttiga goda blåbär

Nyttiga goda blåbär

Jag har hört rykten, men tyckte det var lite väl tidigt. Det är inte ens juni… Ryktena som går är att skogen börjar fyllas av nyttiga goda blåbär. Blåbär, superbäret nummer 1! Det har en hög halt av antioxidanterna flavonoider och antocyaner. Det är antocyaniner som ger blåbär dess blåa färg. Bären innehåller också rikligt med C-, E-, B6-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. Gott är det också. Blåbären kan förutom njutas som de är användas till mycket, tex baka blåbärspaj, ha i smoothies, servera till proteinpannkakor eller vanliga pannkakor, göra blåbärssylt och toppa kvarg/yoghurt/fil/chiapudding/proteinpudding. Vad väntar vi på?! Låt oss kombinera en härlig skogspromenad med blåbärsplockning.

Skogens blåa guld

Skogens blåa guld

Sagt och gjort. Igår gick jag till skogen som ligger 5 minuters promenad från mig. Och mycket riktigt. Lite blått var det minsann! Just nu finns de mogna bären framför allt i de skogspartier där solen har legat på, men vänta 2-3 veckor så finns det massor. Jag fick ihop någon liter blåbär som jag och maken njöt av till kvällsfikat som blev just proteinpannkakor med vaniljkvarg och blåbär. Mums! En varningens finger bara. Sätt på er myggmedel. Det vimlar av myggor där ute. Nästan fler myggor än blåbär där jag var… Men det är det värt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.