Pasta är gott

Vilken trevlig vana det har blivit att hitta Mattias i köket. Han stod för den goda pajen i måndags och i dag var det dags igen för honom att bestämma och fixa till middagsmaten. Denna gång lagade han till sin paradrätt köttfärssås med creme fraiche paprika/chili, spaghetti och grönsaker. Det hela toppades med riven pecorino. Vi brukar i vanliga fall riva över parmesan, men nu hade vi en bit pecorino kvar i kylen efter en liten ostbricka vi lyxade till med i helgen (vi åt dinkelkex och digestivekex och la på bitar av pecorino och även bitar av stiltonost och toppade med fikonmarmelad av god kvalitet- MUMS).

Det finns en tanke bakom det hela. Som en del av mitt nya kostschema och därmed ätbeteende ska jag våga släppa på kontrollen i köket och våga släppa in både Mattias och barnen mer i matlagningen. Jag älskar att laga mat, men erkänner att jag har och framför allt har haft en vilja att kontrollera vad som sker i köket. Jag stod bredvid Mattias när han lagade till maten (inte för att kontrollera utan jag förberedde maten vi ska ha dagen efter köttfärssåsen) och hade vissa synpunkter på hur han gjorde och hur man (enligt mig) ”ska” göra. Jag bet dock ihop och försökte hålla tyst så gott jag kunde. Nu var det Mattias som lagade mat och han måste få göra på sitt sätt och på så sätt lära av sina misstag. Mitt sätt är inte alltid det bästa, även om jag har väldigt lång och bra erfarenhet. Några tips och råd slank dock ur min mun trots allt. Men jag, och vi tillsammans som familj, får jobba på det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.