Bästa äppelmosen gör du själv

Jag håller fortfarande på att fixa med maten inför julen. Idag var det hemgjort äppelmos som stod på tur. Mattias kommer från Östersund och till jul äter vi som den norrländska traditionen bjuder alltid skinkstutar (tunnbröd, smör, äppelmos och senap). Mina svärföräldrar och en av svägerskorna har bakat tunnbröd i äkta tunnbrödstuga! Självklart måste vi då ha det allra bästa till, dvs extra fin julskinka och bästa äppelmoset.

Här kokas det äppelmos!Bästa äppelmoset gör man själv. Helt sockerfritt och supernyttigt dessutom.

Hemgjort sockerfritt äppelmosI höstas plockade jag äpplen från vårt dignande äppelträd på tomten och frös in skurna klyftor i påsar. Några av dessa påsar tog jag fram och tinade upp idag. Ner med äpplena i kastrull, på med lite vatten och koka tills äpplena är mjuka. Här kan man sedan välja om man vill krydda moset eller inte. Man kan tex ha socker om man nu vill det, men jag vill ha det hemgjorda sockerfritt. Det håller inte lika länge i kylen då, men för oss spelar det ingen roll då vi åker till fjällen som vanligt över jul tillsammans med svärföräldrarna och svägerskorna. Moset går åt snabbare än man hinner blinka! Jag kryddade mitt mos med ytterst lite kanel. Det tycker jag ger en fin smak.

Nu blir det goda skinkstutar till veckan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *