Nyttig rivstart på 2019

Nytt år, samma gamla nyårslöfte? Äta nyttigare och börja träna kanske? Se då till att göra en nyttig rivstart på 2019. Själv kommer jag satsa mer på groddar och skott samt frukt och grönt.

Nyttig rivstart på 2019

Nyttig rivstart på 2019

Groddade mungbönor

Groddade mungbönor

Sätt i gång och odla groddar och skott. Det är lätt, går fort, det blir mycket och det är supergott! Groddar och skott är energibomber med massor av näring. Mycket nyttigare än att äta frön. När fröet gror blir dess nyttigheter mer tillgängliga för oss. Flera vitaminer och fibrer ökar också i mängd. Alla frön går att grodda, men vi nybörjare bör börja med de enklare sorterna som Adzukibönor, Mungbönor, Gröna Linser, Kikärter, Sojabönor och Alfaalfafrö. Själv börjar vi året med groddade mungbönor. Från 1 msk torkade bönor till tre dagar senare en burk full med härliga böngroddar, redo att njutas av i sallader eller matlagning!

Färgsprakande fruktsallad

Färgsprakande fruktsallad

Svärmors råkostsallad

Svärmors råkostsallad

I syfte att försöka få in mer frukt och grönt i kosten börjar jag året med att ge familjen en färgsprakande fruktsallad serverad med en klick kvarg till mellanmål. Så fräscht och gott! Bara att skära ner de frukter man har hemma och tycker om. En omgång svärmors råkostsallad har också förberetts. Otroligt enkelt att göra, håller upp till två veckor i kylen och smakar som himmelriket. Denna får ni inte missa!

Svärmors råkostsallad, ca 2 glassformar

1 vitkålshuvud
5-6 morötter
2 gula lökar

Riv allt. Koka upp 3/4 dl äppelcidervinäger, 3/4 dl matolja samt 1½ msk socker. Rör om och häll över råkosten. Låt stå i kylen. Detta håller ca 1-2 veckor i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *