Jung kitchen 2014

Att jag älskar god mat och dryck kan väl inte ha undgått någon. Jag älskar både att dricka, äta och laga. Jag lagar gärna mat från grunden men har inga problem att ta smarta genvägar i köket. Dygnet har ju trots allt bara 24 timmar. Jag är gärna först ut med det senaste och älskar att ta del av olika produktnyheter inom både mat, dryck, träning och hälsa.

I veckan efter jobbet var jag och tog del av många spännande nyheter inom segmentet mat och dryck. Där bjöds det på provsmakningar av nyheter från Absolut, Blossa, Fjällbrynt, GoGreen, ICA, Kopparberg Cider, Mikkeller, Rydbergs och Vin och Natur. Hur mycket gott som helst.

Blossa 2014Först till drycken. Blossa presenterade 2014 års årgångsglögg. I år med smak av soltorkad lavendel. Fräsch och god! Till årets nyheter hör också Blossa Frisk, en lätt vinglögg (2.2 % vol) smaksatt med fläder och citrus samt Blossa 4.7 % som är en röd lätt vinglögg med lägre alkoholhalt jämfört med traditionell vinglögg.

Årets Julsnaps 2014 från Prima har fått smak från cognac, dadlar och citronzest. Gillar man snaps kommer denna rätt garanterat förhöja smakerna på julbordets rätter.

Nyheter på ölfrontenNyheter på ölfronten är bland annat en glutenfri öl – I Wish IPA Gluten Free från Brill & Co och Mikkeller och en säsongssmak på ölen K:rlek från Mikkeller.

Kopparbergs Bryggeri tar det ökade intresset för alkoholfritt på allvar och inspirerar med goda alkoholfria ciderdrinkar. Recept kommer givetvis publiceras på bloggen!

Absolut VanilliaAbsolut ElyxAbsolut förnyar designen på all sin smaksatta vodka och resultatet är riktigt läckra flaskor. Vi fick också smaka deras senaste nyhet Absolut Elyx som är tillverkad för hand och destillerad i koppar för en naturlig och ren smak.

Plockmat från ICASå till maten. Ica visade upp sin mycket goda nyhet Färdig för fest som är en serie fryst plockmat med bland annat bruschetta med olika smaksättningar, ostknyten och dumplings. Perfekt när man vill bjuda på god plockmat men kanske saknar tiden att laga detta.

GoGreen grytbaserGoGreen satsar på goda grytbaser helt utan salt. De kommer i fem olika smaker och fungerar lika bra som de är eller om man vill lägga till kött, fisk, kyckling, grönsaker etc för en mer matig rätt. Perfekt när man vill hålla igen lite på saltet, vill man ha mer salt är det bara att addera.

Goda smörgåsar med olika sorters mjukostNya tydliga färgerFjällbrynt bjöd på goda och matiga mackor med olika mjukost och topping på. Mjukosten har fått en ny förpackning där man vill förenkla för konsumenterna att hitta just sin favorit i butikshyllan. Tuberna och askarna är numera färgkodade, produktnamnet är förtydligat och bilderna uppdaterade.

Matlagningssåser från RydbergsRydberg utökar sitt populära sortiment Laga klart och lanserar nu matlagningssåser som passar till fisk. Med dessa såser kan du göra en god och smakrik laxmiddag på bara 20 minuter. Och riktigt gott blev det!

Underbar vegetarisk måltidGoda desserterSom om det inte var nog med allt provsmak blev vi även serverade en mycket god vegetarisk måltid komponerad av Petter Nilsson från Spritmuseum (fd. kock på berömda La Gazetta i Paris). Underbara mjuka kakor till efterrätt!

Massa roligt nytt!

Kan man bli annat än inspirerad?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Mums synd jag missa men Mallis var härligt!!!! Kranar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.