En enkel men nyttig och god lunch
Jag försöker alltid ta vara på våra rester. Både på vardagar då det blir matlåda med till jobbet men även på helger till lunch. Vissa dagar blir det av olika skäl ingen mat över. På vardagarna blir det då att gå ut och äta och på helgerna får man slänga ihop nåt som är enkelt och går snabbt.
Idag gjorde jag en fantastiskt enkel men mycket nyttig och god lunch som passar lika bra till lunch som till middag. Ugnsbakad lax med ett kesotäcke och till detta en påse uppstekta wokgrönsaker. Totalt tog maten max 30 minuter att laga. Snabblagad mat behöver alltså inte vara varken onyttig eller smaka mindre bra. Tänk bort köttbullar, korv och pizza och tänk fisk, magert kött och kyckling med grönt till.
Lax med citronkeso, 4 port
600 g hel lax
250 g keso mini
1/2 dl riven smakrik ost
Skal från en citron
1 msk senap
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Blanda keso, riven ost, citronskal och senap i en skål. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsfast form och lägg på kesoröran. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Ser gott ut! 😀