En enkel men nyttig och god lunch

Jag försöker alltid ta vara på våra rester. Både på vardagar då det blir matlåda med till jobbet men även på helger till lunch. Vissa dagar blir det av olika skäl ingen mat över. På vardagarna blir det då att gå ut och äta och på helgerna får man slänga ihop nåt som är enkelt och går snabbt.

Ugnsbakad lax med grönsakerIdag gjorde jag en fantastiskt enkel men mycket nyttig och god lunch som passar lika bra till lunch som till middag. Ugnsbakad lax med ett kesotäcke och till detta en påse uppstekta wokgrönsaker. Totalt tog maten max 30 minuter att laga. Snabblagad mat behöver alltså inte vara varken onyttig eller smaka mindre bra. Tänk bort köttbullar, korv och pizza och tänk fisk, magert kött och kyckling med grönt till.

Lax med citronkeso, 4 port

600 g hel lax
250 g keso mini
1/2 dl riven smakrik ost
Skal från en citron
1 msk senap
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225°. Blanda keso, riven ost, citronskal och senap i en skål. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsfast form och lägg på kesoröran. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jhennifer skriver:

    Ser gott ut! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.