Ostkväll på Wijnjas

I lördags hade jag och Mattias skaffat barnvakt. Vi unnade oss en barnfri kväll på stan med bio och middag på restaurang. Vi hade en helt perfekt kväll på alla sätt och vis!

Filmen vi såg var en av de bästa jag sett på länge, Unbroken. Bara The theory of everything , som jag redan sett, spelar i samma liga. Den hade helt enkelt det mesta av det bästa – bra handling, spänning, överraskningsmoment, dramatik, bra skådisar, härliga miljöer, etc. De dryga två timmarna tog slut alltför snabbt. Mattias som läst boken filmen bygger på var dock lite besviken. Han har läst boken och tyckte den var hur bra och intressant som helst. Det är svårt, om inte omöjligt att få in allt från en så tjock och faktafylld bok i en två timmar lång film, därav besvikelsen.

Sedan begav vi oss till restaurangen. Mattias älskar ost och han hade kvällen till ära fått välja restaurang och valde därför ostkällaren Wijnjas. Vi har ätit där förut och var enormt nöjda med både mat och service.

Ost till förrättTill förrätt tog vi ett varsitt glas chardonnay serverad med en bit Svedjans gårdsost och vit Jura. För att göra förrätten komplett delade vi på en fembitars osttallrik med hemgjord marmelad, goda kex och bröd. Jag önskar så jag kunde komma ihåg vad ostarna hette och beskriva hur respektive smakade, men tyvärr är minnet alltför kort. Jag kommer dock väldigt tydligt ihåg att ostarna var helt magiska, alla med sin egen smak och karaktär. Vinet till harmoniserade perfekt!

Raclette-järn och raclette-ostCharkuterier, potatis, bröd och diverse småplock som äts till ostenTill huvudrätt tog vi raclette. Det är en schweizisk hårdost som grillas vid bordet och serveras med charkuterier, potatis, cornichons, oliver och smålökar. Till detta delade vi på en flaska mycket fint rödvin efter rekommendation från servitören. Maten och vinet var helt fantastisk! Vi satt och samtalade och njöt länge av läckerheterna. Det här är en rätt jag verkligen rekommenderar!

Fika på Espresso House till efterrättMin vana trogen ville jag äta efterrätt på Espresso House. En chailatte, muffins och delad chokladboll och kvällen var komplett! Taxi hem fick avsluta det hela! Vilken kväll! Det här gör jag gärna om snart igen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *