Ett hälsosamt och enkelt mellanmål

Jag äter sex gången om dagen. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Det mår jag bra. Jag, liksom många med mig, tycker just mellanmålen är lite extra viktiga. Det är bra att fylla på med bra saker mellan huvudmålen, speciellt om man ska iväg och träna eller har någon rörelsefylld aktivitet. Ofta vill man fylla på både före och efter träningen.

Vad ska man då äta till mellanmål. Jag har massor med förslag och vad man väljer tycker jag beror på om man är på språng eller inte samt smak, tycke och aktivitet. Ett glas mjölk och en banan/matig smörgås, keso/kvarg och nötter och/eller frukt, en avokado med skinka och keso, en yoghurt/kvarg och smörgås, chokladbollar med nötter, chiapudding med topping, ägg och makrill, etc.

Ett mellanmål hela familjen gillar och som det går åt mycket av hemma hos oss är riskakor. Barnen gillar bäst de smaksatta medan vi vuxna håller oss till de naturella eller de lättsaltade.

Miniriskakor från FriggsFriggs har precis lanserat en nyhet inom sitt utbud av riskakor, miniriskakor. De är ekologiska och gjorda på råris och majs och därmed naturligt glutenfria samt har en hög halt av fullkorn. De är gjorda på enbart naturliga ingredienser. Miniriskakorna är förpackade i påse vilket gör det väldigt smidigt och smulfritt att stoppa ned i träningsväskan eller i barnens skolväska.

Spröda välsmakande riskakor!Miniriskakorna kommer i två varianter – lättsaltade och med överdrag av ekologisk mörk choklad (kakaohalt 61%). Att mörk choklad på senaste tiden blivit alltmer populärt bland hälsomedvetna ligger till grund för framtagningen av den nya miniriskakan med chokladöverdrag.

Jag gillar verkligen riskakornas mindre storlek. Det gör det lättare att anpassa mängden till den man faktiskt vill ha, vilket är perfekt både för barn och vuxna. Att de är förpackade i småpåsar är också ett stort plus. Man slipper ta med ett helt stort paket eller lägga kakorna i burk eller lägga över i egen plastpåse.

Båda sorterna var fantastiskt goda! Spröda och välsmakande. De bara slank ner i magen! De lättsaltade passar perfekt som del av ett nyttigare mellanmål, tex före eller efter träningen. Lägg gärna på lite avokado med lax/kyckling eller jordnötssmör och banan. De med chokladöverdrag känns för mig mer som ett väldigt gott snacks eller nyttigare godis. Barnen gillade båda sorterna. De föredrog såklart de med choklad, men det känns föga överraskande!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *