Pågen Skorpor Brioche med smak av smör och vanilj
Ni vet väl att jag älskar skorpor? En eller helst flera, skorpor, som dom är eller med gott pålägg, gärna marmelad, till en kopp varmt gott te. Det kan nästan inte bli bättre än så. Skorpor passar lika bra till frukost, fika, utflykten, mellanmål eller när du bara är hungrig eller sugen på något. Nu lanserar Pågen en helt ny skorpa som är inspirerad av de brödälskande fransmännen. Det är Pågen Skorpor Brioche med smak av smör och vanilj.
Brioche är ett franskt frukostbröd, troligen härstammande från landskapet Brie. Brödet är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Brioche har ju slagit igenom stort (numera finns briochebröd att köpa i vilken välsorterad mataffär som helst) och trenden verkar hålla i sig. Och nu kommer som sagt även Brioche-skorpor.
De nya skorporna har smak av smör och vanilj precis som det franska brödet. Det är krispiga och spröda. Storleksmässigt är de ganska små så man kan gott ta två eller fler utan att få nog. Jag och barnen provsmakade dessa så fort vi bara kunde. Jag tog en kopp te och bredde skorpan med smör och härlig hallonmarmelad. Magiskt gott! Beskrivningen stämmer perfekt – krispigt, sprött och riktigt god smak. Dessa skorpor kommer gå åt som smör i solsken här hemma.
Varför inte uppvakta den eller de du håller kär med en härlig fika på sängen med brioche-skorpor och goda tillbehör så här på Alla hjärtans dag? Glöm inte en vacker röd ros!
Senaste kommentarer