Pannbiff med löksås
Pannbiff med löksås, lingonsylt och potatis är en av svenskarnas favoriter när det kommer till husmanskost. Rätten har massor med smak och tar inte lång tid att laga. Perfekt till vardagsmat. Helt klart en av mina och familjens absoluta favoriter.
Saftiga fina biffar och en löksås from heaven. Finns det något godare än att mosa potatis och blanda med en krämig, smakrik sås?! Syra från lingonsylt och sötma från Johnnys senap som jag är beroende av. En vardagsrätt som får 5 sunda av 5 från hela familjen. Jag hann inte ens fota tallriken då jag var så sugen på att hugga in. Blev i brist på annat ett kort på den matlåda vi gjorde ordning till Mattias. Smaklig spis!
Pannbiff med löksås, 4 port
Biffar:
600 gram köttfärs
1 gul lök alt 1 msk lökpulver
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt
peppar
Löksås:
2 skivade gula lökar
1 msk smör
2 tsk socker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 msk kalvfond
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Blanda ner färs, riven lök eller lökpulver, ägg och kryddor. Forma till pannbiffar i valfri storlek. Stek ett par minuter på varje sida i smör tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och kalvfond. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt potatis och hemgjord lingonsylt.
Men ohhh så gott