Swirled Mousse Jars

En av mina favoritbloggar är David Frenkiel och Luise Vindahl på vegetariska succébloggen Green Kitchen Stories. En helt fantastisk blogg med underbara bilder och magiska recept. De har också givit ut ett antal kokböcker, nu senast boken Green Kitchen Smoothies. En ny bok är på väg och kommer när som helst. De gör verkligen nyttiga och goda recept som verkar lätta att tillaga. Allt ser också så vackert ut. Jag får lite prestationsångest och drar mig för att laga till vissa rätter då jag vet att jag inte får till det lika fint. Men idag slog jag till på Swirled Mousse Jars. Nice cream gjord på avokado helt enkelt. Perfekt som nyttig efterrätt men passar lika bra till frukost och mellis.

Mycket lätt att göra. Görs på några minuter. Bara att mixa, blanda och servera. Jag har aldrig testat nice cream på avokado förut men den var verkligen supergod! Mjuk, len välsmakande mousse med olika smaker i två lager blandat med krämig yoghurt och toppat med de godsaker man vill ha. Nu testade jag bara med rostad kokos men man kan gå loss med rostade nötter, mörk choklad, nötsmör, färsk frukt eller vad man nu föredrar.

Som ni ser blev inte min Swired Mousse Jar inte lika snygg som GKS men låt er inte avskräckas. Den är verkligen god! Det här måste ni testa!

Swirled Mousse Jars

Swirled Mousse Jars

Inte så vacker men väldigt god!

Inte så vacker men väldigt god!

Super-Quick Swirled Mousse Jars
Serves 2

Note: It’s optimal to use chilled avocados or chilled glasses as you don’t want the bottom layer to be lukewarm. Best advice is to keep ripe avocados in the fridge. Or look for frozen precut avocado, which is becoming increasingly popular in the supermarkets (and often cheaper than buying fresh).

2 avocados
3 lime
6 soft dates, stoned
1 cup / 150 g frozen blackcurrants (or frozen blueberries, raspberries or blackberries) 
1/2 tsp cardamom
1/2 cup / 125 ml yogurt

Topping
1 oz / 20 g dark chocolate

10 almonds
2 dollops nut butter of choice

Cut the avocados in halves, remove the stone, scoop out the flesh and add it to a food processor or blender (a food processor is a little easier as it has a wider base and this is thicker than a smoothie but a blender works if you add a splash of water) along with the juice of 3 lime and 6 soft dates. Mix until creamy, adding a splash of water if needed. Taste and add more lime or dates if needed. Scoop out half of the mousse into 2 jars. Add berries and cardamom to the remaining avocado mousse in the blender and mix again until smooth. Add a few spoons of yogurt to the jars and then add the berry mousse. Use the backside of a spoon to swirl the layers a bit and then top with dark chocolate, almonds and a large dollop of nut butter. Enjoy!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *