Pasta Bolognese

Köttfärssås och spaghetti kan man tillaga på hur många sätt som helst känns det som. Allt efter smak och tycke. När jag var liten lagade pappa alltid köttfärssås med grädde och senap, mamma lagade köttfärssås med grönsaker (tex paprika) och mycket kryddor (inte starka utan typ basilika, oregano och sådana kryddor). Mattias gillar att ha Arla Creme fraiche paprika/chili i sin köttfärssås. Själv har jag gärna mycket morot och gärna röda linser i min och jag vill koka min lääänge då jag tycker smakerna kommer fram bättre då.

Idag testade jag, för första gången faktiskt, att göra en ”äkta” (verkar finnas enormt många varianter på vad en äkta är dock) köttfärssås Bolognese. WOW, vilka smaker det blev. FANTASTISKT gott!!! Jag låter nog självgod, men det är helt sant, hur gott som helst! Jag tog om inte bara en gång, utan tre!!!

Köttfärssås Bolognese, 8 port

800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *