Sopplunch

Vad passar inte bättre en kall vinterdag än en härligt värmande sopplunch?! I veckans matkasse från Middagsfrid ingick det även en sopprätt och den tyckte jag var perfekt att servera till lördagslunch.

Lördagslunch

Mattias som totalt ogillar vegetarisk mat tyckte soppan smakade helt okej men ansåg att den inte var särskilt näringsrik och gav den därmed tumme ner. Jag och Filippa älskade den och äter den mer än gärna igen. Gustaf tyckte den var för varm (ehhh…) och ville ha mjölk i sin. Huruvida han tyckte den var god eller inte framgick inte.

Brödet däremot var mycket populärt. Jag la i lite parmaskinka för att komplettera det hela. Alla tummar upp!

Bönröran skippade vi. Det blir alltid bara massa grönsaker över och därför gjorde jag en vanlig liten sidosallad istället.

Det blev både soppa och grönsaker över. Perfekt, då har jag en lunch till i veckan! Måste självklart kompletteras med mättande bröd, eller varför inte pannkakor?!

Len majssoppa med ostquesadillas, 4 port

200 g gul lök /1-2 st)
500 g potatis
1 burk majs, 340 g
1 msk smör
2 msk buljongpulver
35 g ruccola
150 g riven ost
2 krm cayennepeppar
8 tortillabröd
1 burk svarta bönor, 190 g
1 röd paprika
1 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader.

Soppa: Skala och grovhacka 200 g gul lök och 500 g mjölig potatis. Sila av en burk majs. Smält 1 msk smör i gryta och fräs lök, potatis och majs på medelhög värme i ca 4 min. Tillsätt 2 msk buljongpulver (2 tärningar) och 1,3 l vatten i grytan. Puttra under lock på medelvärme i ca 15 min. Dra grytan från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan. Vispa ner 1 dl creme fraiche, 1 1/2 tsk salt och 1 krm cayennepeppar i soppan.

Quesadillas: Skölj ruccolan. Fördela 150 g riven ost, ruccolan och 1 krm cayennepeppar på 4 tortillabröd. Lägg de andra 4 tortillabröden ovanpå. Platta till med handen. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och grilla högst uppe i ugnen ca 6 min.

Topping: Skölj 1 burk svarta bönor. Tärna 1 röd paprika. Lägg bönorna och paprikan i en skål.

Skär quesadillan i bitar. Lägg upp soppan i djupa tallrikar och toppa med bön- och paprikablandningen. Servera med ostquesadillan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.