Pasta med pesto och köttfärsfyllda auberginer
Kvällens middag blev favoriten pasta med pesto. Denna gång med tillbehör som rökt skivad lax, keso och parmesanost. Jag säger som vanligt, MUMS!!!!
Tyvärr räckte inte peston till luncher så jag gjorde ordning köttfärsfyllda auberginer som vi kan ta med till jobbet imorgon. Väldigt enkelt att göra, ännu enklare om man har överbliven köttfärssås hemma. Mycket gott och nyttigt!
Köttfärsfyllda auberginer, 3-4 port
2 auberginer
500 g ekologisk köttfärs
1 burk pastasås (eller hemgjord)
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
250 g keso (eller keso mini)
Salt, peppar, paprikakrydda
Skär auberginerna på längden och gröp ur innehållet. Finhacka detta. Finhacka champinjonerna och löken. Pressa vitlöken. Fräs köttfärsen i lite smör i stekpanna. Häll ned lök, champinjoner, auberginehack och vitlök och fräs även detta. Krydda. Häll på en burk pastasås. Låt koka ihop. Lägg de urgröpta auberginerna i en ugnssäker form. Fyll upp med köttfärsröran. Toppa med keso. Gratinera i ugn ca 20 min i 225 grader.
Senaste kommentarer