Test av kyckling från SMAK

Färdiglagad mat från FindusI förra veckan fick jag hem en nyhet från Findus – deras nya färdigrätter kallad SMAK. Med SMAK vänder de sig till den medvetne konsumenten som ställer höga krav på vad de äter och som vanligtvis väljer andra alternativ än färdiga rätter från frysdisken.

SMAK KycklingTydliga instruktioner och näringsdeklarationTill lunch idag blev det SMAK-premiär för mig. Först ut testade jag Svensk kyckling med pepparsås och risotto.

Tudelad förpackningstypGör hål i förpackningen innan du värmer i mikronFörutom att SMAK är gjort på extra fina råvaror och har bra balans mellan protein, fett och kolhydrater är förpackningstypen ny. Rätterna serveras i en tvådelad förpackning där delarna värms var för sig.

Man börjar värma risotton och när den är klar värmer man kycklingen.

När maten hade stått till sig la jag upp den på en vanlig tallrik. Det var väldigt mycket (perfekt tycker jag) kyckling. Det är ganska ovanligt i frysta färdigrätter. Kycklingen låg i en krämig pepparsås.

Risotton innehöll förutom ris bland annat romanbönor, champinjoner och spenat. Perfekt balans mellan mängden kyckling, ris och grönsaker.

Maten är serverad!Maten både doftade och såg mycket aptitlig ut. Och smaken! MUMS!!! Faktiskt hur god som helst. Bra kryddad och smakrik. Mör fin kyckling och perfekt tuggmotstånd i risotton och grönsakerna. Perfekt mängd mat som mättade fint!

Jag gillar att maten var separerad i två skilda förpackningar. Det gör att man slipper att allt blir en enda hopblandad röra som annars är så vanligt i färdigrätterna man kan köpa i affären.

Högsta betyg till den här rätten! Ska bli spännande att testa de andra och se om de också håller samma standard!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *