Inspirationslunch med Kronfågel

Vilken fantastiskt god lunch jag åt idag. Jag var bjuden av Spot and Tell till en inspirationslunch där Kronfågel presenterade sin höstnyhet DELi. DELi finns i tre olika smaker och är en matnyhet framtagen för att förenkla vardagsmatlagningen och möta behovet av att äta äkta och vällagad mat även när man har det bråttom. Produkten är kyld, svensk gårdskyckling toppad med spännande ingredienser, färdiga för ugnen, bara att dra av plasten och ställa in det ugnsfasta tråget i ugnen och det är klart inom cirka 30 minuter.

De tre olika nyheterna är Kycklingbröstfilé med bacon och rosmarin, Kycklinglårfilé med krämig fetaost, Kycklingbröstfilé med riven västerbottenost och soltorkade tomater.

Först bjöds vi på mousserande vin och fick en kort presentation av Kronfågels nyheter. Sen delades vi in i tre olika lag och varje lag fick laga en varsin rätt som sedan lades upp på ett buffébord där vi fick ta av all underbar mat. Det som lagades var Baconlindad kycklingbröstfilé med rosmarin och krämig fullkornlinguine med höstsvamp, Kryddmarinerad kycklingbröstfilé med soltorkade tomater på fruktig couscous med pinjenötter och basilikayoghurt samt Kryddmarinerad kycklinglårfilé med fetaost på potatismos med dragonsmak, mustig sky med linser och rosépeppar. Vi fick hjälp av den fantastiske kocken Kurt Weid.

Jag har svårt att välja ut en favorit för alla tre var KANON!!! Jag åt verkligen hur mycket som helst. Kommer att laga till alla dessa rätter så recept kommer så småningom. MUMS!!!

Som om det inte var nog med alla dessa godsaker så bjöds det på FANTASTISKT god efterrätt. Det var en kall puck vaniljmousse med stor klick grädde och färska bär som jordgubbar, hallon, björnbär och vinbär. Till detta te och kaffe.

Och inte heller var det slut där. När vi gick hem fick vi en välfylld frysväska med dessa tre DELi-nyheter. Vi fick även med Kronfågels nyhet Stinas kyckling ”Kyckling African” där smaken röstats fram av svenska folket samt Kycklingfilé i singelpack som är framtagen för att möta det ökade antalet singelhushålls behov av att äta kyld kycklingfilé utan att behöva köpa stora familjeförpackningar.

TACK så hemskt mycket för en underbar lunch!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Suzan skriver:

  wow, du var snabb på att blogga!
  Mitt kommer ikväll =)

  Maten var ju toppen idag!

 2. Suzan skriver:

  Yes var också på ”flopp”-loppet, tyckte verkligen att det var skit men förstår att ni i åsas löag var nöjda, sååå avis på era snygga tröjor!

  min utvärdering av loppet:
  http://ettdussinpannor.blogspot.com/2010/10/utvardering-av-topploppet.html

 1. oktober 8, 2010

  […] blev så inspirerad av lunchen igår att jag ändrade middagsplanerna vi hade och bestämde att vi skulle laga en av rätterna till […]

 2. oktober 11, 2010

  […] lagade jag de två återstående kycklingrätterna som jag bjöds på hos inspirationslunchen för Kronfågel DELi i förra veckan. Det var Kryddmarinerad kycklinglårfilé med fetaost på potatismos med dragonsmak, mustig sky med […]

 3. oktober 18, 2010

  […] middag idag testade vi Stinas Kyckling African som jag fick med mig hem från Kronfågels inspirationslunch. Kycklingen var riktigt god. Smakrik och stark kryddning. Till kycklingen åt vi pestostekta bönor […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *