Plantronics trådlösa sporthörlurar BackBeat Fit 500

Plantronics trådlösa sporthörlurar BackBeat Fit 500

Plantronics trådlösa sporthörlurar BackBeat Fit 500

Jag lyssnar nästan konstant på musik, podcast, radio, ljudbok eller liknande. Både hemma, till och från och på jobbet, på gymmet, promenader, cykelturer eller löprundor. Ett par hörlurar som sitter bra, har bra ljud och tål väta är viktigt för mig. Min favorit är de trådlösa in-ear hörlurarna BackBeat Fit från Plantronics. Använder dom i princip varje dag. De är enkla att ta med sig och tar liten plats. En nackdel är dock att in-ear ger något sämre basåtergivning. De kan också vara obehagliga att använda under längre tid då de måste pressas in i öronen. Jag kompletterar därför dessa med ett par on-ear lurar. On-ear ligger på ytterörat och är designat för att inte pressa för hårt. De stänger ut omvärlden så att man hör musiken bättre och slipper spela extra högt för att överrösta andra ljud.

Jag har nu fått möjligheten att testa Plantronics trådlösa sporthörlurar BackBeat FIT 500 som är trådlösa on-ear hörlurar.

Man får en fantastisk rörelsefrihet med dessa trådlösa on-ear lurar.

Man får en fantastisk rörelsefrihet med dessa trådlösa on-ear lurar.

BackBeat Fit 500 kopplas ihop med mobilen eller datorn via Bluetooth och styrs via kontroller direkt på lurarna. Hur smidigt som helst att byta spår/låtar, höja och sänka ljud och svara i mobilen. Lättmanövrerat helt enkelt! Batteriet räcker länge. Man kan lyssna upp till 18 timmar på en enda laddning. Bra passform. De sitter perfekt över huvud och öron. Det är första gången jag testar on-ear hörlurar som är trådlösa. Grymt skönt att ta hänsyn till sladdar som trasslar. Man får en fantastisk rörelsefrihet!

Hörlurarna har en beläggning som skyddar mot svett, fukt och spill. Jag har testat dom under både snöstorm och svettiga träningspass och de verkar tåla väta bra.

Riktigt snygg design och färg!

Riktigt snygg design och färg!

Det allra bästa är dock ljudet. Jag är faktiskt imponerad. Ljudupplevelsen blir en helt annan jämfört med in-ear då de stänger ute yttre ljud på ett helt annat sätt. Otroligt bra ljudåtergivning och basen är grym. Mycket ljud för pengarna!

Det enda negativa jag kommer på är att de inte funkar så bra att använda ute när det är kallt och snön vräker ned. Vätan tål de men en mössa på huvudet är A och O när det är -14 grader ute. Sportlurarna är inte direkt mösskompatibla.

Totalt sett får BackBeat Fit 500 högsta betyg av mig. Rekommenderas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.