Pop Tea

Jag dricker inte kaffe och har aldrig druckit kaffe. Däremot dricker jag gärna te! Jag dricker grönt, rött, svart, vitt och te i alla regnbågens färger. Det kan vara allt från smaksatta teer till naturella. Jag gillar de flesta sorter och smaker och är inte så kräsen, men visst känner man skillnad på te och te. Som alltid, kvalitet lönar sig.

Har du hört talas om konceptet Pop Tea? Det hade inte jag förens jag stötte på det på årets Chokladfestival. Pop Tea är ett koncept som vann 9 guldpriser på Great Taste Awards. Det är Beriksson som står bakom och har tagit fram detta fenomen.

Beriksson frågade sig hur Alice i underlandet och Hattmakaren skulle dricka sitt te 2013. Dessa färgstarka karaktärer blev sedan inspirationen till att kunna erbjuda oss en njutningsfull testund med spännande produkter.

Man ska kunna dricka ekologiskt te gjort på enbart naturliga ingredienser och man ska kunna variera tesort till varje tillfälle. Till teerna har de tagit fram prisbelönta kakor och prisbelönta karamelliserade popcorn i olika smaker (därav namnet Pop-te). Kakor och te vet jag passar som handen i handsken, men popcorn och te?!

Vill man inte dricka sitt te finns den gröna Matcha-techokladen. Då får man choklad och te på en och samma gång. Matcha är en tetradition med ursprung från Kina men som har anammats mer i de japanska teceremonierna och idag anses detta vara en av de mest exklusiva teerna i Japan. Beriksson har utvecklat en Matcha-techoklad som är grön av det fina tepulvret. Matcha har en söt kraftfull smak som balanseras med mild krämig choklad och syrlighet från yoghurt.

Självklart måste jag ta del av detta spännande tekoncept. För att göra det införskaffade jag den senaste te-nyheten Chocca-Roo-Brew från Joe’s Tea. Det är ett julchai-te laddat med bland annat kryddor som lakrits, svartpeppar, apelsinskal, kardemumma, kanel, ingefära och muskotnöt. Jag skaffade även Joes & Sephs karamelliserade popcorn med smak av havssalt. Nu ska här testas Pop Tea! Självklart ska jag även testa Matcha – en söt minichokladkaka fick därför följa med hem.

Har du testat Pop Tea eller Matcha-techoklad?

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Linda W skriver:

    Åh vad spännande det lät!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *