Årets barnfilm

Idag var jag och familjen exklusivt inbjudna av Bonnier Carlsen till förhandsvisningen av filmen ”LasseMajas Detektivbyrå: Von Broms hemlighet”. Filippa har läst de flesta Lassemaja-böcker som har kommit ut och älskar dom men Gustaf hade ingen koll alls. Lassemaja gick som julkalender i SVT 2006 men Gustaf var inte ens född då och Filippa var bara 2 år och minns inget av det.

På bion bjöds vi på popcorn och dricka och sedan intog vi våra platser. Vi hälsades välkomna först av bokförlaget och sedan av filmbolaget. Sist men inte minst fick vi en presentation av filmen av författaren och illustratören bakom Lassemajas detektivbyrå Martin Widmark och Helena Willis. Sedan drogs gardinerna äntligen bort, ljuset släcktes ner och filmen satte igång.

Jag och barnen njöt av varenda minut av filmen. Fantastiska skådespelare (bland annat Peter Magnusson, Tomas Norström, Nassim Al Fakir, Sara Sommerfeld, Lia Boysen och många fler), härliga miljöer och underbar intrig. Den var riktigt rolig, spännande och precis lagom läskig. När upplösningen kom och under filmens slutscener satt vi alla med ett stort lyckligt flin på läpparna! Jag utnämner definitivt denna film till årets barnfilm alla kategorier. Kanske till och med årets svenska film så här långt!!!

När filmen var slut fick alla barn ett varsitt exemplar av senaste Lassemaja-boken ”Cykelmysteriet”.

Självklart fick barnen sin bok signerad av Martin och Helena!

Efter en sådan trevlig eftermiddag fick barnen bestämma vad vi skulle äta till middag. Att valet föll på ett varsitt Happy Meal på McDonald’s är väl ingen förvånad över?!

Stort tack till mina barn för att ni finns och stort tack till Bonniers för inbjudan till denna film och den fantastiska boken. Filippa ligger i denna stund på sitt rum och läser sin bok – helt fängslad! Jag hoppas att jag blir inbjuden fler gånger!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *