Ramensoppa med kyckling i Crock Pot

Ner med alla ingredienser till Ramensoppa med kyckling i Crock Pot

Ner med alla ingredienser till Ramensoppa med kyckling i Crock Pot

Kycklingen är klar.

Kycklingen är klar.

Jag använde nudlar från Ica. Vilka som helst går bra.

Jag använde nudlar från Ica. Vilka som helst går bra.

Att sörpla nudlar har blivit rykande hett i Stockholm. Den asiatiska snabbmatstrenden är dessutom riktigt hälsosam. Jag har hört mycket om den men aldrig provat den japanska ramensoppan. Ramenburgare har jag visserligen testat men det är inte riktigt samma sak. I Japan finns det ungefär lika många varianter på ramensoppan som det finns japaner. Här får ni mitt enkla och goda recept på ramensoppa med löskokta ägg, nudlar, kyckling. Jag gjorde den i Crock Pot. Här kommer därför mitt recept på Ramensoppa med kyckling i Crock Pot.

Ramensoppa med kyckling i Crock Pot färdig att servera.

Ramensoppa med kyckling i Crock Pot färdig att servera.

Soppan blev verkligen supergod! Hela familjen älskade den! En smakrik, nyttig och hälsosam soppa som är perfekt att värma sig med under de kalla dagar vi har framför oss.

Ramensoppa med kyckling!

Ramensoppa med kyckling!

Ramensoppa med kyckling, 4 port

4 vitlöksklyftor
4 tsk färskriven ingefära
Hackad chili efter smak
10 cm purjolök
1.5 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
3.5 msk japansk soja
1.5 msk sesamolja
6 msk kycklingfond
2 l vatten
3 limeblad/kaffirblad
3-4 kycklingbröst
4 ägg

Torkade ramennudlar, ca 200 g

Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chili. Skölj och skär purjolök. Lägg ner lök, ingefära, chili och purjo tillsammans med kyckling i Crock Pot. Lägg ner de hela äggen. Täck med vinäger, honung, soja, sesamolja, fond och vatten. Lägg i kaffirbladen. De tas dock bort innan servering då de endast ska ge smak. Lägg på locket och gå på låg värme i två timmar.

Avlägsna kaffirbladen och kasta dessa. Ta ut äggen med sked eller tång. Låt svalna i iskallt vatten. Kolla gärna med ett av äggen så att de är klara. Äggen ska vara ganska löskokta men ändå med fast vita. Tiden kan variera mellan slökokare/crock pot-modell. Eventuellt kan resterande ägg behöva köras på låg värme i 10-20 minuter till för att sedan kylas och läggas åt sidan till serveringen. Dela i halvor.

När äggen är klara kan man även se om kycklingen är klar. Skär ett snitt i ett av kycklingbrösten, köttet ska vara vitt. När kycklingen är klar skärs den i skivor. Sedan är det dags att lägga i nudlarna. Se till att buljongen täcker nudlarna och låt gå på svag värme i 10-15 minuter tills nudlarna är mjuka.

Servera i skål tillsammans med de halverade äggen. Toppa gärna med böngroddar, färsk spenat och finhackad chili.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *